...
...

Raniplastin uusi puhalluslinja saadaan käyttöön syksyllä 2021.

Miljoonainvestointi maatalouskalvojen valmistukseen

11.02.2021

 

Rani Plast investoi tulevana syksynä 10 miljoonaa euroa uuden seitsenkerroksisen käärintäkalvojen puhalluslinjan rakentamiseen.

Uusi käärintäkalvojen puhalluslinja asennetaan heinäkuussa 2021 Rani Plastin Bjölaksen tehtaalle, jossa valmistetaan kaikki yrityksen maatalouskalvot. Asiakkailla on mahdollisuus tilata käärintä- ja aumakalvoja samasta paikasta, mikä yksinkertaistaa toimituksia ja vähentää kuljetuskustannuksia.

Investointi vahvistaa Rani Plastin tuotantokapasiteettia Bjölaksen tehtaalla, ja tekee siitä yhden Euroopan suurimmista maatalouskalvojen tuotantoyksiköistä.

Kalvopuhallustekniikka kehittää tuotevalikoimaa

”Käytössämme on markkinoiden edistyksellisin kalvopuhallustekniikka, jonka avulla voimme kehittää tuotevalikoimaamme monin tavoin. Esimerkiksi ohuempien kalvojen ja kasvavan metrimäärän ansiosta maanviljelijät säästävät huomattavasti paalien käärintäkustannuksissa”, Rani Plastin toimitusjohtaja Jari Palosaari toteaa.

”Koska olemme yksi alan tärkeimmistä toimijoista Euroopassa, seuraamme alamme kehitystä erittäin tarkasti ja hyödynnämme uusinta teknologiaa palvellaksemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, hän lisää.

”Uusi kalvolinja paitsi lisää tuotantokapasiteettia myös vahvistaa asemaamme yhtenä johtavista käärintäkalvojen tuottajista pitkälle tulevaisuuteen”, Rani Plastin maatalouskalvojen myyntipäällikkö Christer Vidjeskog sanoo.

Uuden kalvolinjan tärkeitä ominaisuuksia ovat pienempi sähkönkulutus ja mahdollisuus hyödyntää täysimääräisesti kierrätettyä ja uusiutuvaa raaka-ainetta. ”Haluamme käyttää uusia raaka-ainevaihtoehtoja vastataksemme vastuullisten tuotteiden kysyntään markkinoilla”, Jari Palosaari sanoo. Uusi kone myös vähentää tuotantohävikin määrän. Yhdessä nämä kehitysaskeleet tukevat yrityksen tavoitetta saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.

Uuden kalvolinjan toimittaa markkinoiden johtava saksalainen yhtiö Windmöller & Hölscher, joka on tämän erikoisalan teknisen kehityksen kärjessä. Koneet asennetaan heinäkuussa 2021 valmiiksi syksyn koeajoa, koulutusta ja tuotannon aloitusta varten.

Automatisoitu logistiikka lisää turvallisuutta ja tehokkuutta

Uuden kalvolinjan lisäksi Rani Plast ottaa käyttöönsä myös modernin kuormalavalogistiikkaratkaisun, jossa hyödynnetään uusia automaattitrukkeja. Lisäksi päivitetään nykyisiä kalvolinjoja ja otetaan käyttöön uusi vuorotyöjärjestelmä henkilöstön työturvallisuuden parantamiseksi.

Rani Plastin tuotantojohtaja Teemu Ojalan mukaan vihivaunut toimivat kuormalavojen kuljetuksessa täysin automatisoidusti. Ratkaisu on suunniteltu parantamaan Rani Plastin sisäistä logistiikkaa, turvallisuutta ja tehokkuutta. Automaattisen lavansiirtojärjestelmän toimittaa paikallinen Ab Solving Oy, ja se otetaan käyttöön tämän vuoden syyskuussa.

 

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä