...
...

Kuva: Metsä Group

Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle koelaitos

21.08.2020

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja Valmet ovat päättäneet jatkaa 3D-kuitutuotteisiin liittyvää kehitysyhteistyötään ja investoida yhteensä noin 20 miljoonaa euroa hankkeeseen, jossa Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle rakennetaan koelaitos. Valmistuttuaan se työllistäisi noin kymmenen henkilöä. Laitoksessa tuotetaan valmiita 3D-kuitutuotteita suoraan märästä puukuitumassasta ilman välivaiheita. Uudet ympäristöystävälliset 3D-kuitutuotteet olisivat sellaisinaan valmiita lähetettäväksi loppuasiakkaille.

– Tavoitteena on kehittää uudenlainen puupohjainen 3D-kuitutuote, jolla voidaan korvata esimerkiksi fossiilisista raaka-aineista valmistettuja pakkauksia. Esitutkimusvaiheemme Valmetin kanssa onnistui hyvin. Nyt kiihdytämme vauhtia ja alamme rakentaa koelaitosta. Uskon, että mahdollisuutemme kehittää suomalaiseen metsäteollisuuteen uusi merkittävä lisäarvotuote ovat hyvät, sanoo projektia Metsä Springissä johtava Jarkko Tuominen.

Pääraaka-aineena käytetään uusiutuvaa, vastuullisesti kasvatettua ja puhdasta suomalaista puukuitua. 3D-kuitutuotteet ovat kierrätettäviä ja mikäli kierrätys ei olisi mahdollista, ne hajoaisivat tarvittaessa myös biologisesti. Kevyt rakenne sekä uusi valmistusteknologia minimoivat energia- ja raaka-ainetarpeet ja toimitusketjun logistiikan.

Hankkeen ensi vaiheen tavoitteena on kehittää uudenlainen kestävä, ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen ruokapakkaus. Tehdyn asiakastutkimuksen mukaan tuotteelle on merkittävää kysyntää nyt ja yhä kasvavin määrin tulevaisuudessa.

Koelaitoksen rakentaminen alkaa syksyllä 2020, ja se on tarkoitus käynnistää vuoden 2021 loppuun mennessä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä