...
...

Kuvituskuva: Mostphotos

Metsä Group mukaan Ellen MacArthur -kiertotalousverkostoon

20.06.2022

Metsä Group on liittynyt jäseneksi maailmanlaajuiseen Ellen MacArthur -säätiön kiertotalousverkostoon. Verkosto tuo yhteen yrityksiä, innovoijia, yliopistoja ja mielipidevaikuttajia kiertotalouden edistämiseksi. Uusi yhteistyöhanke tukee Metsän tavoitetta olla fossiilittoman kiertotalouden edelläkävijä.

– Kiertotalous on joukkuepeliä, jossa avainasemassa on yhteistyö. Verkostossa saamme uusia näkemyksiä, pääsemme oppimaan parhaita käytäntöjä ja jakamaan oman kokemuksemme puupohjaisesta kiertotaloudesta. Odotamme innolla aktiivista vuorovaikutusta eri sektoreiden kanssa, sanoo Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtaja Maija Pohjakallio.

Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva Ellen MacArthur -säätiö perustettiin vuonna 2010 nopeuttamaan siirtymää kohti kiertotaloutta. Säätiö on maailmanlaajuinen mielipidevaikuttaja, joka toimii niin yritysten, julkishallinnon kuin akateemisen kentän kanssa. Kiertotaloudessa tavoitteina on eliminoida jätteet ja saasteet, pitää yhteiskunnan piiriin otetut luonnonvarat käytössä mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman arvokkaina sekä huolehtia luonnon uusiutumiskyvystä. Täten se tarjoaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen.

– Kiertotalous ei ole vain parannettua jätehuoltoa ja lopputuotteiden kierrätystä, vaan kyse on pyrkimyksestä optimoida aine-, energia- ja tietovirrat sekä arvon luominen laajasta, koko arvoketjun ja systeemin näkökulmasta. Tämä edellyttää yhteistyön ja vuoropuhelun vahvistamista eri sidosryhmien kesken, Pohjakallio kiteyttää.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä