...
...

Iiro Nummisen työ "Stretching Inner Part" voitti suunnittelukilpailun vuonna 2018. Design haastaa kuplamuovin pakkaustäytteenä. Kuva: Metsä Board.

Metsä Board käynnistää taas suunnittelukilpailun

02.09.2019

Metsä Board järjestää Better with Less – Design Challenge -pakkaussuunnittelukilpailun nyt toista kertaa. Kilpailun tavoitteena on haastaa suunnittelijoita luomaan ympäristöystävällisempiä pakkausratkaisuja tyypillisimmille kuluttajapakkauksille, kuten ruoka-, verkkokauppa- ja kosmetiikkapakkauksille.

Better with Less – Design Challenge -kilpailussa haetaan innovatiivisia, kestäviä ja kierrätettäviä pakkausratkaisuja arjen kulutustavaroille. Kilpailutöitä neljässä kategoriassa – kosmetiikka, verkkokauppa, ruoka ja ’villi kortti’ – otetaan vastaan tästä päivästä lähtien 5.1.2020 asti osoitteessa www.betterwithless.org. Kilpailu on avoinna pakkaussuunnittelun ammattilaisille ja opiskelijoille ympäri maailman.

Metsä Board lanseerasi Better with Less – Design Challenge -kilpailun vuonna 2017–2018 menestyksekkäästi. Kilpailuun osallistui yli 300 pakkaussuunnitelmaa 38 maasta. Voittanut työ löysi kuplamuoville aidosti innovatiivisen ja ympäristöystävällisen kartonkivaihtoehdon.

Kilpailun tuomaristossa vaikuttaa joukko pakkaussuunnittelun ja brändimarkkinoinnin ammattilaisia: Alissa Demorest, Formes de Luxe -lehden päätoimittaja, Andrew Gibbs, The Dielinen perustaja ja päätoimittaja, Charles Ng, MCL Group Hong Kong / Chinan perustaja ja johtava brändikonsultti, Clark Goolsby, Chase Design Groupin luova johtaja sekä Stefan Junge, Berliinissä sijaitsevan Beuthin ammattikorkeakoulun pakkausteknologian professori. Tuomariston jäsen Ilkka Harju, Metsä Boardin Packaging Services Director, EMEA and APAC, on myös tuomariston puheenjohtaja.

”Haluamme haastaa pakkausmaailmaa uusilla ratkaisuilla – uusilla ajattelutavoilla ja innovaatioilla. Tämän kilpailun tavoitteena on ympäristövaikutusten vähentäminen heikentämättä kuitenkaan brändikokemusta tai pakkauksen suojaavuutta. Tavoitteemme on edistää innovatiivista ja kestävää pakkaussuunnittelua maailmanlaajuisesti”, kertoo Ilkka Harju.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä