...
...

Kuva: UPM

Merimuovista etikettimateriaaliksi

10.06.2022

UPM Raflatac lanseeraa maailman ensimmäisen sertifioidun, meriin päätyvästä muovijätteestä valmistetun etikettimateriaalin. Ocean Action -materiaalia on saatavana valkoisena ja kirkkaana PP-kalvona, joka soveltuu yhtiön tiedotteen mukaan muun muassa kotitalous-, hygienia- ja elintarviketuotteiden pakkaamiseen.

– Ocean Action -etikettimateriaali on viimeisin askel UPM:n Beyond Fossils -matkalla. Sen lisäksi, että se auttaa estämään muovijätteen päätymisen valtameriin, se tarjoaa myös brändinomistajille mahdollisuuden saavuttaa kierrätysmateriaalin käyttötavoitteensa pakkauksissa. Ocean Action -etikettimateriaali on helppokäyttöinen drop-in-ratkaisu, joka on luotu erityisesti ruoan ja kosmetiikan loppukäyttöön, koska sillä on täsmälleen sama suorituskyky kuin nykyisillä fossiilipohjaisilla etiketeillä, sanoo UPM Raflatacin liiketoiminnan kehityspäällikkö Eliisa Laurikainen.

Ocean Action -materiaalin valmistuksessa käytetty muovijäte on sertifioitu Zero Plastics Oceans- ja ISCC PLUS -ohjelmien vaatimusten mukaisesti. Raaka-aineena käytetään muovijätettä, jolla olisi muuten suuri riski päätyä vesistöihin. Ensimmäisessä vaiheessa malesialainen muovinkierrätysyritys HHI kerää ja lajittelee muovijätteen kumppaneidensa kanssa. Lajittelun jälkeen HHI käyttää kemiallista kierrätystä muuntaakseen muovijätteen öljyksi, josta taas valmistetaan korkealaatuista PP-muoviraetta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä