...
...

Carton of the Year 2020. Kuva: Stora Enso

Menestystä kartonkipakkauskisassa

09.10.2020

Stora Enson ja Metsä Boardin kartongeista valmistetut pakkaukset kahmivat useita palkintoja Pro Cartonin järjestämässä European Carton Excellence Award -kilpailussa. Yhteensä palkintoja jaettiin 21, ja palkituista pakkauksista jopa kymmenessä käytettiin Stora Enson tai Metsä Boardin kartonkia. Kisan voittajat julkistettiin 7.10. ajan henkeen sopivasti verkossa järjestetyssä tapahtumassa.

Vuoden 2020 kartonkipakkaukseksi valittiin Stora Enson kartongista valmistettu Roku Gin -pakkaus, jota tuomaristo kuvaili viimeistellyksi kokonaisuudeksi. Materiaali, painatukset ja tuotteen tarina tulevat pakkauksessa esiin ja korostavat tuotteen premium-laatua. Pakkaukselle myönnettiin arvostettu Carton of the Year 2020 -titteli.

Kilpailun Save the Planet -kategorian voitti niin ikään Stora Enson kartongista muotoiltu juomamukin kansi, jolla voidaan korvata pikaruokaravintolan juoma-astioiden muovikansia. Ympäristönäkökulman huomioimisen lisäksi tuomaristo kiitti innovaatiota muun muassa kannen painatusmahdollisuudesta. Myös Stora Enson kartongista valmistettu kosmetiikkapakkaus voitti neitsytkuitupakkausten General packaging -sarjan.

Metsä Boardin kartongista muotoiltu lahjapakkaus puolestaan voitti neitsytkuidusta valmistettujen ruoka- ja juomapakkausten sarjan. Kartonkikotelo on suunniteltu kotimaisen Korpikuusen hunajan -tuotteille, ja tuomaristo totesi sen olevan lahjapakkaus, jollainen kenen tahansa olisi mukava vastaanottaa. Pakkauksen minimalististen painatusten ja erikoistehosteilla toteutettujen viimeistelyjen todettiin korostavan eleganssia.

Myös Platinum- ja Gold Award -sarjoissa pärjäsivät Stora Enson ja Metsä Boardin kartongeista valmistetut pakkaukset: platinapalkinnot myönnettiin Metsä Boardin kartongista muotoilluille kirsikkatomaatti- ja injektiopullopakkauksille. Toinen Metsä Boardin kartongista valmistettu injektiopullopakkaus palkittiin kilpailussa kultaisella palkinnolla, samoin kuin Stora Enson kartongista muotoillut kasvovisiiri ja injektioruiskupakkaus. Lisäksi molempien yhtiöiden materiaalia käytettiin kultaisella palkinnolla huomioidun Hennessy Classivm -konjakkipullon kartonkipakkauksessa.

European Carton Excellence Award -kilpailu juhlii ensi vuonna 25-vuotista taivaltaan, ja tarkemmat tiedot juhlavuoden kilpailusta julkistetaan alkuvuodesta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä