...
...

Kuva: Orkla

Mehut pullotetaan kierrätysmuoviin

21.04.2021

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipulloihin on lisätty vihreä merkki, joka kertoo pullojen materiaalin olevan 100 % kierrätysmuovia. Kiertotaloutta edistetään Orklalla myös pullojen pantillisuudella.

Pohjoismaiden suurimpana päivittäistavarakaupan tuotemerkkien toimittajana Orkla haluaa toimia esimerkkinä kierrätysmateriaalien käytössä ja lajiteltaviin pakkauksiin siirtymisessä.

Orklan tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 75 % kaikista pakkauksista ja 50 % muovipakkauksista sisältää kierrätysmateriaalia. Kaikkien pakkausten on lisäksi oltava lajiteltavissa.

– Muovi on tarpeellinen materiaali monessa elintarvikepakkauksessa, mutta sen ei tarvitse olla kertakäyttöistä. Myös muovin alkuperällä on suuri vaikutus sen hiilijalanjälkeen. Siirtymällä 100 % rPET-kierrätysmuoviin Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-muovipullojen materiaalina pienennämme niiden valmistuksesta syntyvää ilmastojälkeä 75 %, kertoo Orkla Suomen innovaatio- ja vastuullisuusjohtaja Katja Salminen.

Orklan juomatiivisteitä ja mehuja myydään Suomessa yli 8 miljoonaa pulloa vuodessa, joten ympäristön kannalta asialla on merkitystä.

– Kehitämme jatkuvasti myös muita pakkauksiamme entistä ympäristöystävällisemmiksi lisäämällä kierrätysmateriaalien käyttöä ja vähentämällä muovin määrää. Esimerkiksi Pandan suklaalevyjen kääreissä on nyt 14 % vähemmän muovia kuin vuosi sitten, Salminen kertoo.

Suomalaiset maailman parhaita muovipullojen kierrättäjiä

Fun Light-, Ekströms- ja Tropicana-pullot muutettiin jo vuonna 2019 pantillisiksi, heti kun mahdollisuus avautui Suomen Palautuspakkaus Oy:n kierrätysjärjestelmän laajennuksen myötä. Palpan panttijärjestelmään kuuluminen on edelleen valmistajille täysin vapaaehtoista.

Suomi on pullonpalautuksen mallimaa, ja pantillisten juomapakkausten palautusaste on meillä huippuluokkaa – Palpan tilastojen mukaan yli 90 % pantillisista muovipulloista palautuu kiertoon.

Suomalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä voit lukea lisää Pakkaus-lehden 1/2021 artikkelista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä