...
...

Materiaalisäästöjä käytettävyydestä tinkimättä

05.05.2022

Pakkauskehityksessä tehtävät ratkaisut ovat yksi osa Atrian energia- ja resurssitehokkaan tuotannon tavoittelua. Samalla kun Atria vähentää muovia pakkauksissaan, yhtiö pitää kiinni käytettävyydestä ja varmistaa tuoteturvallisuutta. Tavoitteena on, että tällä vuosikymmenellä kaikki pakkausmateriaalit olisivat kierrätettäviä.

– Ekologisten pakkausten suunnittelu on todella iso tekijä pakkauskehitysprosessissa ja ohjaa koko ajan valintojamme sekä vaikuttaa uusiin ratkaisuihin. Sillä on vaikutusta siihen, mitä materiaaleja käytetään ja kuinka paljon käytetään. Kestävät pakkausratkaisut sisältyvät Atrian pakkausstrategiaan, kertoo Atrian pakkauskehityspäällikkö Jarmo Marttala.

Kuluttajat vaativat yhä voimakkaammin ympäristöystävällisyyttä ostamiltaan päivittäistavaratuotteilta aina pakkausratkaisuista lähtien, kertoo Atrian tuotekehitysjohtaja Aaro Mäkimattila.
– Kuluttajat ovat hyvin tiedostavia ympäristöystävällisten ratkaisujen suhteen ja tunnistavat ne kyllä nopeasti. Se on meille kaikille hyvä asia, Mäkimattila toteaa.

Vuonna 2021 Atria vähensi 45 000 kiloa muovia pakkauksissaan. Suomessa kaikissa tuoteryhmissä tutkitaan pakkausmateriaalin keventämistä tai ohentamista edelleen.
– Jos kaikki menee nappiin, tänä vuonna muovin vähentämistä tehdään yhteensä 109 000 kiloa, Jarmo Marttala sanoo. – Tällä hetkellä meillä on meneillään kanatuotteiden pakkausten ohentaminen. Loppuvuoteen mennessä tällä vähennetään arviolta yhteensä 54 000 kiloa muovia.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä