...
...

Uusi maalipakkaus voi vähentää maalin hävikkiä ja vähentää pakkauksen ympäristökuormaa. Kuva: Rapak.

Maalipakkauksiin vaihtoehto hanapakkauksesta

14.08.2019

Metallista ja HPDE-muovista tavallisesti tehtyihin maalipakkauksiin on kehitetty uusi vaihtoehto, joka lupaa pienentää maalin hävikkiä ja pakkauksen ympäristövaikutuksia. Rapakin kehittämä vaihtoehto perustuu yllättävästi viineistä tuttuun hanapakkaukseen.

Maalipurkkien käyttö on usein sottaavaa, ja maalia jää purkkiin kuivumisen vuoksi hukkaan. Maalitehdas AkzoNobelin ReColour-raportin mukaan 13 % maalista menee vuosittain hukkaan ja 99 % siitä joko poltetaan tai menee kaatopaikalle. Maaliin kosketuksessa olevat pakkaukset luokitellaan ongelmajätteeksi useimmissa maissa.

Muovipakkauksia jo 40 vuotta kehittänyt brittiläinen Rapak-yritys on nyt kehittänyt ratkaisuksi hanapakkauksena toimivan maalipakkauksen. Se esiteltiin EU Coatings Show -tapahtumassa maaliskuussa 2019.

Uudessa pakkauksessa maalin kanssa kosketuksessa on vain ohut ja joustava sisäpakkaus, joka on tehty tavallista kestävämmästä polyeteenimuovista. Se on 50 % keveämpi ratkaisu kuin metallipakkaus ja käyttää 76 % vähemmän muovia kuin saman kokoinen HPDE-muovipakkaus. Ulkokuorena oleva kartonkipakkaus voidaan tehdä kierrätysmateriaalista ja se voidaan kierrättää uudelleen.

Rapakin mukaan uusi pakkaus tuottaa vain 10 % alumiinisen maalipakkauksen hiilijalanjäljestä ja se toimii paremmin logistiikassa muotonsa takia.

Rapak on testannut pakkauksen materiaaleja ja pakkauksen toimivuutta. Testien mukaan ilmatiivis pakkaus estää maalin kuivumisen ja maali voi säilyä käyttökelpoisena jopa kaksi vuotta pakkauksen avaamisen jälkeen. Jopa 99 % maalista saadaan pakkauksesta, kun yleensä maalista osa jää pakkaukseen.

Rapak kuuluu yrityksenä DS Smith -konserniin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä