...
...

Kuvateksti: EcoStretchiä kuvataan erittäin joustavaksi. (Kuva Cortec)

Maailman ensimmäinen kompostoituva ja ruostetta estävä kalvo

06.04.2021

Cortec Corporation, yhdysvaltalainen korroosionesto- ja korroosionestomateriaalien asiantuntija, on kehittänyt tiedotteensa mukaan maailman ensimmäisen joustavan kalvomateriaalin, joka on myös biohajoava

Uusi polyeteenipohjainen joustava EcoStretch -kalvolla on korroosionesto- ja korroosiosuojaominaisuudet, jotka perustuvat nanopohjaiseen VpCI-tekniikkaan (Vapor phase Corrosion Inhibitor Technology). Materiaali on kehitetty suojaamaan metalleja kuten alumiinia, kuparia, messinkiä, valurautaa ja useita erilaisia ​​teräslaatuja.

Cortec Corporation kirjoittaa tiedotteessaan, että EcoStretch täyttää teollisen kompostoinnin vaatimukset. Testien mukaan kalvo hajoaa  kuudessa viikossa kontrolloidussa kompostointiympäristössä.

EcoStretch soveltuu suojaamaan metallituotteita ja -komponentteja, jotka on pidettävä ruostumattomina samalla kun minimoidaan perinteisten muovipakkausten ympäristövaikutuksia, sanotaan tiedotteessa.

Uutta korroosionestokalvoa voidaan käyttää olemassa olevissa laitteissa. Kalvoa kuvataan erittäin joustavaksi ja sillä on itseliimautuvia ominaisuuksia, jotka tarjoavat erityisen yhtenäisen lujuuden ja suojan käärimisen aikana. Korroosiosuojan lisäksi joustokalvo estää myös pölyn, kosteuden ja lian tunkeutumisen ja pääsyn tuotteisiin.

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä