...
...

Viime vuonna käyttöön otetut ihovoidepakkaukset ovat jopa 45 prosenttia aiempaa kevyempiä. Kuva: Lumene.

Lumene kevensi ihovoidepurkkiaan

04.01.2022

Lumene vähentää määrätietoisesti pakkausmuovin käyttöä, parantaa pakkaustensa kierrätettävyyttä ja etsii uusia vastuullisia materiaaleja. Kaikissa ihonhoidon voiteissa vuoden 2021 aikana käyttöön otetut uudet voidepurkit ovat jopa 45 prosenttia aiempaa kevyempiä. Siksi niihin kuluu 40 tonnia vähemmän muovia suhteessa tuotantomäärään.

– 50 ml:n voidepurkki on Lumenen yleisin pakkausmalli, joten pakkauksen vaihtamisella on iso vaikutus. Se vähentää muovien käyttöä noin miljoonan pakkauksen verran, sanoo Lumenen pakkauskehityksestä vastaava Essi Arola.

Uusi ihovoidepurkki on täysin kierrätettävä. Pakkaukset voivat siten jatkaa elämäänsä kestomuovisina tuotteina, kuten esimerkiksi penkkeinä, laitureina, aidanseipäinä tai siivousharjoina.

Arolan mukaan kosmetiikka-alalla on peiliin katsomisen paikka pakkauksissa. Perinteisesti ne ovat koostuneet monesta eri muovilaadusta tai kokonaan eri materiaaleista, mikä on tehnyt pakkauksista kierrätyskelvottomia.

– Pakkauksen purkaminen kierrätettäviin osiin ei saa olla yhtä hankalaa kuin huonekalujen kokoaminen. Olemme tehneet metalli- tai lasiosista helpommin irrotettavia tai poistaneet niitä kokonaan. Toki meilläkin on vielä tekemistä etenkin meikkipakkausten osalta, Arola arvioi.

Lumene tavoittelee strategisimpien ihonhoitosarjojen pakkausten sataprosenttista kierrätettävyyttä vuoteen 2025 mennessä sekä muovin kokonaiskulutuksen alentamista 20 prosentilla vuoden 2018 tasosta. Lisäksi tavoitteena on, että tuolloin 80 prosenttia pakkausmateriaaleista on valmistettu kierrätetystä muovista tai uusiutuvista lähteistä saatavalla materiaalilla.

– Olemme sitoutuneet etsimään uudenlaisia, luonnonvaroja ja ilmastoa säästäviä pakkausmateriaaleja. Kierrätys- ja biopohjaisten muovien käyttöä vaikeuttaa se, että kosmetiikkapakkauksia koskevat yhtä kovat ja osin jopa kovemmat vaatimukset kuin elintarvikepakkauksia. Lähitulevaisuudessa meillä on uutta kerrottavaa myös tältä puolelta, Arola lupaa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä