...
...

Löytöpalkkio vanhimmista ruskeista lasipulloista

11.08.2021

Hartwall on ainoa panimo Suomessa, joka yhä käyttää klassisia ruskeita lasipulloja. Poikkeuksellisen pullosta tekee se, että muista lasipulloista poiketen ne eivät siirry pullonpalautuksesta rikottavaksi, vaan ne pestään ja täytetään uudelleen. 

Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Sama pullo kiertää meiltä Lahdesta kuluttajille ja takaisin keskimäärin 33 kertaa. Olemmekin nimenneet pullon uudelleen kestopulloksi. Hyvää ei kannata rikkoa, sanoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius. 

Nyt Hartwallilla halutaan löytää vanhimmat Suomesta löytyvät kestopullot. 

– Maksamme kolmesta vanhimmasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkion. Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Sivenius selventää. 

Pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan pulloon lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta hyvaaeikannata.fi. Sivustolla voi myös lähettää oman pulloaarteen tiedot ja kuvan Hartwallille. 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä