...
...

Liemikuutiota suojaava syötävä kalvo liukenee veteen aterian kypsentyessä. Kuva: Packworld.com

Liemivalmisteille kehitetty syötävä kalvo testauksessa

12.11.2021

Brittiläinen ateriapakkauksia markkinoiva Gousto Recipe Box toimittaa valmiiksi mitattuja ainesosia sisältäviä sarjoja ja ruokaohjeita, joiden avulla kuluttajat voivat luoda aterioita kotona. Yhtiö on tehnyt Cambridgen yliopiston spinout-yrityksen Xamplan kanssa yhteistyötä, jossa testataan syötävää kalvomateriaalia. Kalvo valmistetaan herneproteiinista ja se on suunniteltu Gouston ateriapakkausten mukana tulevia liemivalmisteita varten. Kyseessä on yksikerroksinen kalvo, jonka on tarkoitus korvata nykyisin käytössä olevat maustesekoituspussit.

Kalvonkehitys- ja testausprojekti on osa Gouston pyrkimystä vähentää muovipakkauksia meal kit -tuotteissaan. Viime vuonna yritys vähensi 50 prosenttia pakkaukissa käyttämästään muovista siirtymällä käyttämään pahvipakkauksia ja lanseeraamalla kierrätetystä pahvista valmistetun Eco Chill Box -eristemateriaalin. Yhtiön mukaan se voisi säästää vielä noin 17 tonnia muovia vuosittain, mikäli syötävä kalvomateriaali otetaan käyttöön.

Syötävä pakkaus valmistetaan kuivaamalla herneproteiinimateriaalia levyiksi, joilla on vastaavat suojaominaisuudet kuin muovilla. Yhtiön mukaan kalvomateriaali säilyttää ruoan maun ja takaa yhtä pitkän hyllyiän kuin aiempi pakkaus. Materiaali on vegaaninen ja gluteeniton.

– Tarkoituksenamme on rakentaa tuotteita, joilla on myönteinen vaikutus ihmisiin ja planeettaan, ja investoimme innovaatioihin, jotka auttavat meitä tässä tavoitteessa. Kumppanuus Xamplan kanssa on erittäin jännittävä askel kohti ympäristöystävällisempää pakkaamista, kertoo Gouston toimitusjohtaja ja perustaja Timo Boldt.

Syötävä pakkaus on Iso-Britanniassa asiakkaiden kokeiltavissa marraskuussa osana intialaista Spiced Carrot & Lentil Soup -reseptiä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä