...
...

Kuvituskuva: Mostphotos

Lidlin paistopistepussi uudistui

03.01.2022

Lidlin paistopisteen pussit uudistuivat vuoden alussa. Pussien koot pysyvät ennallaan, mutta jatkossa ne valmistetaan entistä ohuemmasta paperista. Näin saadaan aikaan merkittävä säästö, sillä paperia säästyy vuositasolla tonnin verran.

Lidlin paistopistepusseissa on ikkuna, koska tuotteet lasketaan kassalla. Aiemmin neitseellisestä muovista valmistettu ikkuna on uusissa pusseissa korvattu kierrätetystä muovista valmistetulla ikkunalla. Myös ikkunan kokoa on pienennetty ja muovia ohennettu. Yhteensä näillä toimilla säästetään muovia vuositasolla neljä tonnia.

Käytön jälkeen Lidlin paistopistepussit voi kierrättää kartonkien mukana.

– Olemme saaneet asiakkailta kysymyksiä paistopistepussin kierrätyksestä. Useimmiten kysytään, täytyykö muovi poistaa. Sitä ei tarvitse poistaa, Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen neuvoo.

Lidl on jo usean vuoden ajan tehnyt määrätietoista työtä pakkausmuovin vähentämiseksi ja korvaamiseksi muilla materiaaleilla. Vastuullisuusohjelman mukaisesti myös mustasta muovista pyritään eroon, koska sen kierrättämiseen liittyy haasteita. Jo keväällä 2020 noin 90 tuorelihatuotteen mustat muovirasiat katosivat Lidlin hyllyiltä, kun omien tuotemerkkien Grillimaisterin, Kanamestarin ja Reilun mustat muovirasiat vaihdettiin kirkkaisiin.

– Teemme jatkuvasti erilaisia toimenpiteitä muovin vähentämiseksi. REset Plastic on Schwarz-konsernin muovistrategia, jonka tavoitteena on muovin käytön vähentäminen ja suljettu kierto. Paistopistepussien uudistus on osa tätä muovistrategiaa. Yhtenä linjauksena on käyttää 25 prosenttia kierrätettyä materiaalia omissa pakkauksissa vuoden 2025 loppuun mennessä, kertoo Hakkarainen.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä