...
...

Vegeburgerpihvi on pikaruokaa lämmitettävässä joustopakkauksessa. Kuva: Lidl.

Lidl lanseeraa vegaaniset pihvit

16.01.2020

Lidl on tuonut kauppoihin vegaaniset Next Level -tuotteet. Tuoteperheeseen kuuluu Suomessa kolme tuotetta: vegeburgerpihvi, vegejauhis ja valmis vegehampurilainen. Tuotteiden hiilijalanjälki on vain kymmenyksen naudanlihapihvien ja ‑jauhelihan hiilijalanjäljestä.

Lidlin mukaan tuotteet muistuttava makunsa ja ulkonäkönsä puolesta hämmästyttävästi lihaa.

Next Level -tuotteet valmistetaan Saksassa. Niiden pääraaka-aineet herkkusieni sekä herne-, soija- ja vehnäproteiini ovat myös eurooppalaista alkuperää. Jo kasvipohjaisten raaka-aineiden ansiosta Next Level -tuotteiden hiilijalanjälki on vastaaviin lihatuotteisiin verrattuna alhainen, mutta päästöihin on kiinnitetty huomiota tuotannon kaikissa vaiheissa.

”Naudanlihaan verrattuna Next Level -tuotteiden hiilijalanjälki on noin 10 prosenttia. Raaka-aineiden, tuotannon, pakkauksen ja kuljetusten päästöt on pyritty minimoimaan. Jäljelle jäävät tuotantopäästöt kompensoidaan”, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Riikka Pöllänen kertoo.

Lidl hyvittää Next Level -tuotteiden hiilijalanjäljen ClimatePartnerin metsänsuojeluprojektin kautta. Ohjelmassa Amazonin sademetsää suojellaan polttamiselta ja hakkuilta Portelissa Brasiliassa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä