...
...

Lidl haastaa kehittämään parempia pakkauksia

18.01.2021

Lidl Suomi käynnistää kaikille pakkausalan toimijoille avoimen kilpailun, jossa etsitään oivaltavia pakkausratkaisuja. Lidl kutsuu Pakkaustarinoita 2021 -kilpailuun kaikki yritykset ja korkeakoulujen opiskelijaryhmät, joita kiinnostaa ylimääräisen muovin vähentäminen, pakkausten kierrätettävyyden parantaminen ja uuden luominen.

Pakkaustarinoita 2021 -kilpailussa luvassa on mahdollisuus nähdä oma pakkausratkaisu Lidlin hyllyssä ja yhteensä 50 000 euron edestä palkintoja. Kilpailuun voi osallistua joko olemassa olevalla pakkausratkaisulla tai vielä toteuttamattomalla, mutta toteutuskelpoisella idealla.

Voittajat valitsee asiantuntijaraati, joka edustaa pakkausalaa, kestävän kehityksen innovaatioita ja muoviteollisuutta. Mukana ovat kestävyysratkaisujen johtava asiantuntija Anu Mänty Sitrasta, luonnonvara- ja ympäristöratkaisut -liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Manninen VTT:stä, toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistys ry:stä.

Muovi on yksi aikamme isoista haasteista. Luontoon joutuessaan muovi on vahingollista, ja muovin kierrättämisessä on vielä paljon parannettavaa: panttipulloja lukuun ottamatta pakkausmuovi ei Suomessa kierrä kovin hyvin. Kun suomalaisilta kuluttajilta kysytään, mitkä ovat kaupan tärkeimpiä vastuullisuustekoja, kärjessä ovat muovin vähentäminen, ympäristöystävällisten pakkausten kehittäminen ja kierrättäminen.

– Lidlissä haluamme paikantaa turhan muovin, vähentää ja korvata sitä. Tavoitteemme on vähentää muovia omamerkkituotteidemme pakkauksista viidenneksellä vuoden 2025 loppuun mennessä. Lisäksi aiomme tehdä kaikista pakkauksistamme kierrätettäviä, Lidl Suomen osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs kertoo.

Muovin haittojen minimoimiseksi on paljon vireillä: esimerkiksi EU:n muovivero tulee ja jatkossa juomapullojen korkkien on pysyttävä kiinni pullossa. Toisaalta muovi on monella tapaa toimiva materiaali, ja sen korvaajien on oltava aidosti toimivia. Materiaalista riippumatta pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuotetta pilaantumiselta.

– Toimenpiteitä on meilläkin jo tehty turhan muovin karsimiseksi ja kierrätyksen edistämiseksi: mustien tuoreliharasioiden vaihtaminen kirkkaaseen muoviin parantaa vuosittain 350 muovitonnin kierrätettävyyttä, maitotölkeistä poistimme fossiiliset muovikalvot ja -korkit ja mehupulloihin lisäsimme pantin. Paljon on silti vielä tehtävää, ja siksi kannustamme kilpailulla niin yrityksiä kuin opiskelijoita kehittämään uusia pakkausratkaisuja, Heinrichs sanoo.

Pakkaustarinoita -kilpailuun voi osallistua 31.3.2021 asti. Finalistit julkistetaan toukokuussa ja voittajat kesäkuussa 2021. Lisätietoa ja ilmoittautuminen kilpailuun osoitteessa lidl.fi/pakkaustarinoita.

Lidl Suomi toteuttaa Schwarz-konsernin kansainvälistä muovistrategiaa. REset Plastic on kokonaisvaltainen ohjelma, joka ottaa huomioon viisi näkökulmaa muoviin: vähentämisen, pakkaussuunnittelun, kierrätyksen, luonnosta poistamisen sekä tutkimuksen ja kehityksen. Tavoitteena on muovin käytön vähentäminen ja suljettu kierto.

Lue lisää ohjelmasta

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä