...
...

Sinuhen uudet leipäpussit on painettu EGP-tekniikalla. Kuva: Marvaco.

Leipäpussit uudistettiin uudella tekniikalla

26.04.2019

Sinuhen leipomo on uudistanut kahden tuotteensa leipäpussit uudella tekniikalla, joka vähentää ympäristön kuormitusta. Pussit on tehnyt Peltolan Pussi.

Sinuhen leipomo on ensimmäisten joukossa valinnut uudistuneisiin pakkauksiinsa vastuullisemman painatustavan, jonka tunnistaa pakkauksen GreenerPrinting -merkistä.

Sinuhen Jälkiuuni Ruisneppari- ja Kauraneppari-tuotteissa painatuksen ekotehokkuutta on lisätty tekemällä värierottelu Expanded Gamut Printing (EGP) -tekniikalla, johon GreenerPrinting -merkinnän käyttäminen perustuu. EGP-tekniikka mahdollistaa korkean painolaadun lisäksi ympäristönäkökulman huomioimisen. Perinteisesti manuaalisesti sekoitetut painovärit on uudessa tekniikassa korvattu vakioiduilla, digitaalisesti sekoitetuilla perusväreillä, mikä vähentää värien käyttöä merkittävästi.

Sinuhen pakkaukset toteuttanut Peltolan Pussi on tiedotteen mukaan paperipakkausten painajana Euroopan johtava edelläkävijä EGP -tekniikassa. Yritys on määrätietoisesti pyrkinyt pienentämään ympäristökuormitusta painatuksessa. EGP-tekniikka otettiin käyttöön yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon ja painoväritoimittaja Siegwerk Finlandin kanssa.

”Ympäristöarvojen edistäminen on yhteinen asia koko toimitusketjussa. Siksi myös pakkaustoimittajat ovat halukkaita etsimään ratkaisuja ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Uusi menetelmä antaa lisäksi designsuunnittelijoille suuremman vapauden värien valinnassa ja ulkoasun toteutuksessa”, sanoo Peltolan Pussin toimitusjohtaja Ville Järvenpää.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä