...
...

Vastuullinen pakkaus on sellainen, joka itsessään ei lisää tuotehävikkiä ja josta tuotteen saa ulos viimeistä pisaraa myöten, toteaa Elli Kultanen. Kuva: Pakkaus-lehti

Lääkepurkki on tietopankki

15.02.2022

Lääkepakkauksia on monenlaisia. Lääkkeen muoto määrittää pakkauksen ominaisuudet ja sen, valitaanko primääripakkaukseksi pullo, putkilo tai vaikka läpipainopakkaus. Primääripakkauksesta ei saa liueta mitään lääkkeeseen – ei esimerkiksi mikroskooppisen pieniä muovihitusia, väriaineita tai yhdisteitä alumiinikorkista tai sen pohjassa olevasta muovipinnoitteesta. Pakkausmateriaali valitaan tarkoin, jotta se soveltuisi pakattavalle lääkeaineelle. Esimerkiksi liuoslääke voi reagoida lasin kanssa, jolloin muovimateriaali on parempi tietyille valmisteille.

Lääkepakkaukset ovat tärkeä osa lääketurvallisuutta ja lakien pakkauksille asettamat laatuvaatimukset ovat tiukkoja. Tärkein valintakriteeri pakkauksille on kuitenkin sama kuin kaikessa muussakin pakkaamisessa – tuotteen suojaaminen.
– Myös potilasturvallisuus on tärkeää ja esimerkiksi lapsiturvallisuus. Pakkausten valinta on tasapainottelua turvallisuuden, regulaatiovaatimusten ja käyttäjien toiveiden välillä. Lisäksi saatavuus määrittää valintoja, selvittää Orionin pakkauskehityspäällikkö Elli Kultanen.

Lue koko haastattelu Pakkaus-lehdestä 1/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä