...
...

Kuitupohjainen joustopakkausmateriaali palkittiin

19.10.2022

Jujo Thermalin kierrätettävä ja kuitupohjainen elintarvikkeiden joustopakkausmateriaali SHIELDPLUS on voittanut vuoden 2022 Tuottava Idea-kilpailun yrityssarjan. Voittoisa materiaali koostuu puupohjaisista kuiduista, jotka on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä. Erinomaiset tiiveysominaisuudet omaavan kuitupohjaisen materiaalin avulla pakkausteollisuus voi vähentää muovisten tai alumiinisten suojakalvojen käyttöä elintarvikepakkauksissa.


Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamareiden vuosittain järjestämä kaikille avoin kilpailu tuote- tai palveluideoille. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Voittajayritykset saavat logonsa näkyviin New Yorkin Times Squaren Nasdaq valotaululle.

Tuomaristo perusteli voittoa  materiaalin yhteiskunnallisella arvolla sekä rajattomalla markkinapotentiaalilla ja hyödyntämismahdollisuuksilla.

– Kilpailun voitto on hieno tunnustus meille kaikille jujolaisille monen vuoden kehitystyöstä. Joustopakkausmateriaali on konkreettinen esimerkki siitä, miten toteutamme missiotamme olla vastuullinen toimija osana yhteiskuntaa. SHIELDPLUS parantaa pakkausteollisuuden ja brändinomistajien mahdollisuuksia luoda kierrätettäviä ja jopa biohajoavia elintarvikepakkauksia, myyntijohtaja Jens Remmer Jujo Thermalilta kertoo.

Shieldplus tarjoaa vastuullisen, tiiviin ja elintarviketurvallisen pohjamateriaalin pakkausteollisuuden jatkojalostustarpeisiin. Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen askel pitkällä matkalla. Materiaali yksin ei tee pakkauksesta vastuullista, vaan jokaisen jatkojalostusportaan tulee tahollaan varmistaa, että esimerkiksi pakkauksen kierrätettävyys säilyy. Ympäristöhyötyjen lisäksi  joustopakkausmateriaali mahdollistaa myös kustannushyödyt pakkausteollisuudelle. Sen avulla jatkojalostusprosessia voidaan yksinkertaistaa, kun elintarvikepakkaukseen tarvittavien kerrosten määrä vähenee, todetaan Jujo Thermalin tiedotteessa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä