...
...

Kuva: Jokey

Kovamuovipakkauksia uusiutuvista raaka-aineista

24.06.2020

Neste ja kansainvälinen kovamuovipakkausvalmistaja Jokey ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää markkinaa uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistetuille kovamuovipakkauksille. Kyseisiä pakkauksia voidaan hyödyntää niin elintarvikekontaktissa kuin muuallakin.

Jokey valmistaa muun muassa ämpäreitä, laatikoita ja tarjottimia, jotka ovat jopa sataprosenttisesti kierrätettäviä. Yhtiön kovamuovipakkaukset täyttävät elintarvikepakkauksille asetetut laatu- ja hygieniavaatimukset. Nesteen muovien valmistukseen tarkoitettu tuote koostuu biomassasta valmistetuista komponenteista sekä kemiallisesti kierrätetystä muovijätteestä. Tästä tuotteesta valmistetut muovit soveltuvat olemassa oleviin tuotanto- ja kierrätysjärjestelmiin, ja ne vastaavat laadultaan perinteisiä muoveja.

Edistämällä vastuullisempien materiaalien käyttöä pakkauksissa Neste ja Jokey haluavat auttaa kovamuovipakkauksia käyttäviä yrityksiä saavuttamaan materiaaleja koskevat vastuullisuustavoitteensa. Tällaisia materiaaleja voidaan valmistaa esimerkiksi Nesteen uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista tuotettujen korkealaatuisten hiilivetyjen avulla. Neste ja Jokey pyrkivät yhdessä siihen, että yhä suurempi osa materiaaleista pohjautuu uusiutuviin tai kierrätysraaka-aineisiin ja että muoviteollisuuden arvoketjut voidaan rakentaa tukemaan kiertotaloutta.

Nesteen ja Jokeyn tavoitteena on jatkossa syventää yhteistyötään. Samalla yritykset toivottavat myös muut muovialan toimijat tervetulleiksi yhteistyöhön kehittämään kiertotalouteen perustuvia arvoketjuja ja vastuullisempia muoviratkaisuja.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä