...
...

Kuva: Suomen Pakkauskierrätys RINKI

Kotona pysyttely näkyy myös Rinki-ekopisteillä

05.05.2020

Poikkeusolojen vuoksi monet ovat kotona ja pakkausjätettä kertyy nyt paljon. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy vastaa kysyntään tiivistämällä ekopisteidensä keräyssäiliöiden tyhjennysvälejä, jotta pisteet pysyvät siisteinä. Ringin asiakaspalveluun kannattaa ilmoittaa, mikäli pisteellä on täyttä tai sotkuista.

– Käyttäjien palaute on meille erittäin tärkeää, jotta saamme ajankohtaista tietoa pisteiden toimivuudesta, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Rinki seuraa astioidensa täyttymistä myös tekniikan avulla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kartonkikeräyssäiliöiden anturit ilmoittavat, kun säiliö on tyhjennettävä. Myös kartonki- ja muovipakkausten puristimista saadaan automaattisesti tyhjennysilmoitus.

Valtakunnallisesti toimivassa Rinki-ekopisteverkostossa kerätään kotitalouksien pakkausjätettä, minkä lisäksi useimmista pisteistä löytyy paperin- ja osasta myös vaatekeräys. Ekopisteelle saa tuoda ainoastaan niitä pakkausjätteitä, joille siellä on keräysvälineet. Kaikki muut kotitaloudessa syntyvät jätteet tulee toimittaa asiaankuuluviin keräyspisteisiin.

Näin lajittelet kotisi jätteet

  1. Pakkaukset

Kodissa kertyvät käytöstä poistetut pakkaukset voi tuoda Rinki-ekopisteisiin, kuntien ylläpitämiin kierrätyspisteisiin tai kiinteistössä olevaan keräykseen.

Vinkki: säästä tilaa litistämällä esimerkiksi kartonkiset keksipakkaukset ja muut tilaa vievät pakkaukset, kuten pahvilaatikot. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat astiassa, sitä enemmän niitä voidaan kuljettaa kerralla. Kuljetuksia tarvitaan myös harvemmin, mikä tehostaa keräystä ja pienentää kuljetuspäästöjä. www.rinkiin.fi

  1. Vaaralliset aineet

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit, vajaat maalipurkit) kuuluvat kuntien järjestämään maksuttomaan vaarallisten jätteiden keräykseen. Lisätietoa: www.vaarallinenjate.fi

  1. Sähkölaitteet, lamput, paristot, rakennus- ja puutarhajätteet sekä auton renkaat

Sähkölaitteille, lampuille ja paristoille on omat vastaanottopaikkansa, samoin rakennus- ja puutarhajätteille sekä auton renkaille.

Sähkölaitteita otetaan vastaan myös niitä myyvissä liikkeissä. Monet kaupat ottavat paristoja ja lamppuja vastaan ja autonrenkaat voi viedä rengasliikkeisiin. www.kierratys.info

  1. Huonekalut

Huonekalut on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan, yleensä ne voi viedä kuntien isommille lajittelu- ja jäteasemille. www.kierratys.info

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä