...
...

Kuva: Mayr-Melnhof Karton

Kotkamills-yrityskauppa saatettiin päätökseen

03.08.2021

Mayr-Melnhof Group on saattanut päätökseen joulukuussa 2020 solmitun Kotkamills-yrityskaupan saatuaan hyväksynnän kaikilta tarvittavilta kilpailuviranomaisilta. Yrityskaupan myötä Mayr-Melnhof vahvistaa asemaansa ensikuituun perustuvalla taivekartonkimarkkinalla ja suojakartonkivalikoimalla, joka korvaa PE-päällystettyjä kartonkeja. Kaupan myötä yhtiö on jatkossa merkittävä toimija myös kasvavalla kuppikartongin markkinalla.

Yrityskauppa täydentää MM:n kierrätyskartonkiin perustunutta vakiintunutta asemaa kartonkimarkkinalla. Lisäksi yhtiö laajentaa liiketoimintaansa laminaattipaperiin, jonka valmistajana Kotkamills kuuluu maailmaan johtaviin toimijoihin.

– Kartonginvalmistuksessa lisättäviin vesipohjaisiin dispersioihin perustuvan uudenlaisen kuppikartongin sekä barrier-suojaominaisuuksien kehittäjänä MM Kotkamillsillä on jatkossa vahva ja dynaaminen rooli Mayr-Melnhofissa. Keskipitkän aikavälin tavoitteemme on nostaa kartongin myyntimäärä lähelle vuosittaista 400 000 tonnin tuotantokapasiteettia, sanoo Mayr-Melnhof Groupin toimitusjohtaja Peter Oswald yhtiön tiedotteessa.

MM Kotkamillsin tuotteet valmistetaan vuonna 2016 rakennetulla ensikuitukartonkikoneella sekä laminaattipaperikoneella, jonka kapasiteetti on 170 000 tonnia vuodessa. Integraattiin kuuluu myös saha. Tehdas työllistää noin 500 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 380 miljoonaa euroa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä