Kosmetiikkasovellus sai EU:n innovaatiotukea

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-10-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Helsinkiläinen CosmEthics Oy sai EU:lta 50 000 euron avustuksen tuotekehitykseen. Yritys kehittää kosmetiikkasovellusta, joka tunnistaa pakkauksen viivakoodin avulla tuotteen mahdolliset haitalliset ainesosat.

Suomesta sai 4 yritystä avustusta Horisontti 2020 -puiteohjelman pk-yritysosiosta. Ensimmäisen vaiheen rahoituksessa kukin valittu hanke saa 50 000 euron avustuksen uusien innovatiivisten tuotteiden toteutettavuustutkimuksiin ja markkinaselvityksiin.

CosmEthics kehittää kuluttajasovellusta, jonka avulla voi helpommin tunnistaa mahdollisesti haitallisia ainesosia sisältävät kosmetiikkatuotteet. Sovelluksen avulla on myös helpompi löytää vaihtoehtoisia tuotteita eri kriteerein (esim. allergiat, vegaanius, muovien välttäminen).

Mobiililaitteella toimiva sovellus auttaa tunnistamaan kosmetiikan ainesosia ja avaa ainesosaluettelon selkokielelle. Käyttäjä määrittelee ne ainesosat, joita haluaa välttää. Älypuhelimessa toimiva sovellus skannaa tuotteen viivakoodin ja hälyttää, mikäli mukana on ei-toivottuja raaka-aineita.

Yritys on kerännyt tietokannan jo 55 000 kosmetiikkatuotteesta. Tietokannassa ovat tuotteen INCI-tiedot, kuva, viivakoodi ja tuotetietoja. Tietoja kerätään valmistajilta, kaupalta ja maahantuojilta.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Uusi työkalu mittaa kitkakertoimen helposti

Pakkauskoneen käyttäjille ja muille on kehitetty uusi työkalu, joka arvioi nopeasti kitkakertoimen (COF) pakkauskalvoilla. Tästä on hyötyä, kun pakkauskone tarvitsee optimaalisen toimintansa vuoksi kalvon, jolla on tietty kitkakerroin.
COF_indicator_Tentoma

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx