...
...

AccurioLabel 400.

Konica Minoltalta uusi etikettipainokone

10.06.2022

Vuoden 2015 Labelexpossa Konica Minolta kertoi tulevansa mukaan digitaalisten etikettipainokoneiden markkinoille ja vuoden päästä lanseerattiin ensimmäinen laite. Ja nyt lähes samaan aikaan kun yritys on toimittanut tuhannennen koneensa, yritys esitteli Madridissa järjestetyssä tapahtumassa uuden AccurioLabel-sarjan laitteen; AccurioLabel 400:n nelivärisen painokoneen, jolla voidaan painattaa myös valkoisella.

Tuhannes kone, AccurioLabel 230 toimitettiin äskettäin ranskalaiselle yritykselle. Konica Minolta Business Solutions Europen liiketoiminnan kehityspäällikkö Carsten Bambergin mukaan kyseessä oli tärkeä virstanpylväs, koska yrityksellä on etikettiliiketoiminnan vauhdittamiseksi suuria suunnitelmia. Tästä osoituksena on uuden painokoneen lanseeraus.

AccurioLabel-sarja oli alun perin tarkoitettu pienille ja keskisuurille etikettivalmistajille, mutta laitteet ovat alkaneet löytää tiensä myös yhä suurempiin yrityksiin. Laitteet soveltuvat pieniin ja keskisuuriin tuotantomääriin.

Kun AccurioLabel 400 esiteltiin toukokuun lopussa, iso joukko kansainvälisiä toimittajia oli paikalla konsernin Labels & Packaging Exhibition -keskuksessa Madridissa. Pääpuhujana oli Toshitaka Uhemura, Konica Minoltan Corporate Senior Vice President.

– Olemme muutamassa vuodessa onnistuneet myymään markkinoille tuhat konetta, joista noin kolmasosan Eurooppaan, josta olemme erittäin ylpeitä. Tämä taitaa olla jonkinlainen digipainokoneiden myyntiennätys, hän sanoi.

– Lupaamme jatkossakin jatkaa teollisuuden auttamista siirtymään analogisesta teknologiasta digitaaliseen, kuten uusi laitelanseerauksemme todistaa.

AccurioLabel 400 – mitä uutta?

Carsten Bamberger on tyytyväinen digitaalisten painokoneiden kehitykseen. Hän kertoi, että yritys oli ykkönen viime vuonna markkinoille toimitettujen yksiköiden määrällä mitattuna ja trendi jatkuu. Myös tämän vuoden ensimmäinen kvartaali on ollut erittäin vahva. Konica Minoltan tietojen mukaan heillä on nykyään 26 prosentin markkinaosuus digitaalisista tarrapainokoneista. Tähän mennessä on ollut kyse AccurioLabel 190:stä ja 230:stä, jotka lanseerattiin kahden viimeisen Labelexpon yhteydessä. Uuden 400-sarjan laitteen myynti alkaa ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Sen kehitystyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä tanskalaisen Grafisk Maskinfabrik GM:n kanssa. Laitteen telojen halkaisija voi olla jopa 800 millimetriä.

– Mitä uutta 400:ssa? Siinä on niin kutsuttu Intelligent Quality Control, jossa on sisäänrakennettu skanneri ja fotospektrometri, joka huolehtii automaattisesta kalibroinnista ja värien stabiilisuudesta, densiteetistä ja mahdollistaa omat profiilit.

– Ominaisuudet tarjoavat monipuolisuutta. Laitteella voi tulostaa monille materiaaleille, joille muilla laitteilla ei pystytä. Käyttöön saa nyt myös viidennen värin, valkoisen erittäin hyvällä opasiteetilla. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia.

– Laitteen nimessä oleva 400 kuvaa koneen nopeutta, voimme nousta hieman alle 40 metriin minuutissa, kun ajetaan CMYK:illä ja kaksikymmentä metriä, kun lisäämme valkoista.

Painokoneen resoluutio on 1 200 dpi (vastaa 3 600 dpi) ja sillä voidaan käsitellä 250 tai 330 millimetrin rainaleveyksiä. Se on varustettu kolmella ohjauspaneelilla ja työtä voi ohjata myös erillisen näytön, esimerkiksi iPadin, kautta.

Isommille tuotantomäärille tarve

Työn kokonaistuotantopituus kohti voidaan asettaa kolmeentuhanteen metriin. Carsten Bambergerin mukaan monilla asiakkailla on selvä tarve nostaa kuukausittaista tuotantomäärää. 400-malli kestää jopa satatuhatta metriä kuukaudessa, mutta on suositeltavaa aloittaa noin puolella. Tätä varten puristimeen on asennettu ylimääräisiä värikasetteja.

– Tällä koneella tähdätään keskikokoisiin ja suuriin volyymeihin. Etikettimarkkinoiden digitalisaatio jatkaa kasvuaan kaksinumeroisella kasvulla joka vuosi, joten mahdollisuudet ovat todella olemassa”, Carsten Bamberger sanoo.

– Keskikokoisia ja suuria etikettivalmistajia on arviomme mukaan yli kolme tuhatta ja uskomme, että monet heistä ovat kiinnostuneita AccurioLabel 400:sta.

Niille yrityksille, joilla ei ole aivan yhtä suurta kapasiteetin tarvetta, 230-mallia myydään rinnakkain uuden laitteen kanssa.

Viides, valkoinen väri, lisää nyt asiakkaiden mahdollisuuksia.

Teksti ja kuvat: Bo Wallteg

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä