...
...

Kohoavat pinnat tuovat näyttävyyttä etiketteihin. Kuva: Xeikon.

Kohopainoefektejä digitaalisesti Xeikonilta

28.08.2019

Xeikon on kehittänyt UV-inkjet-painokoneisiinsa uuden tekniikan, jonka avulla voidaan luoda kosketeltavia kohopintoja etiketteihin ohjelmallisesti ilman viimeistelytekniikkaa. Pintoja luodaan Xeikon X-800 -työnkulkuohjelmiston ja PantherCure UV -värien avulla.

Haptiset tuntoon perustuvat tehosteet saadaan aikaan digitaalisesti etikettien suunnitteluprosessissa. Menetelmän avulla saadaan etiketteihin lisää kosketeltavuutta, tekstuureja ja ylellistä tuntua. Näitä halutaan usein korkeatasoisiin etiketteihin juomissa, elintarvikkeissa ja kosmetiikassa.

Panther-digikoneet käyttävät UV-mustesuihkutekniikkaa ja niitä ohjataan Panther X-800 -työnkulkuohjelmistolla.

Xeikon on kehittänyt Panther-tekniikkaan myös uuden ratkaisun, jonka avulla voidaan optimoida valkoinen värikerros painotyössä. Monissa etikettimateriaaleissa valkoisen värin saaminen halutuksi on ollut ongelmallista. Tämä on johtanut monimutkaisten ratkaisujen tai hitaamman ajon käyttöön. Xeikonin ratkaisu yksinkertaistaa tätä työtä ja säästää kustannuksia.

Panther-tekniikkaan tuli keväällä myös patentoitu DuraCure UV-kuivaustekniikkaa, jonka avulla saadaan hyvin kestäviä pintoja sekä optimaalinen kiilto kaikilla väreillä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä