...
...

Säilytyslaatikot kierrätysmuovista

01.04.2021

Lidlin tarjontaan tulee kierrätysmuovista tuotettuja kodin tuotteita. Tuotteet tulevat osaksi Lidlin erätuotevalikoimaa. Lidlin tavoitteena on vähentää muovin ympäristövaikutuksia, ja luoda vanhalle muoville uusi elämä.

Lidlin tavoitteena on lisätä kierrätetyn muovin käyttöä, ja tällä tavalla luoda hyödyllisiä uusia tarvikkeita vanhasta muovista.

– Lidlin tavoitteena on vähentää muovin käyttöä, mutta myös hyödyntää käytettyä muovia. Eli Lidl haluaa kierrättää vanhaa muovia. Näin pyrimme suljettuun muovin kiertoon, kun tuotteista valmistetaan uusia tuotteita. Muovi saa tällöin uuden elämän, kertoo Lidlin vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg.

Nyt myyntiin tulevien tuotteiden muovi on kerätty yksityisistä kotitalouksista Saksasta ja Itävallasta. Keräyksen toteuttaa Lidlin emoyhtiöön Schwarz Groupin kuuluva ja kierrätykseen keskittyvä yhtiö PreZero. Sekä muovin kierrätys että muovituotteiden tuotanto on tehty Euroopassa Lidlin yritysverkoston kautta.

Tuotteet vähintään 95 prosenttia kierrätetystä muovista

Uusien tuotteiden valmistukseen on käytetty lähes puolitoistatuhatta tonnia vanhaa, kotitalouksista kerättyä muovia. PreZero kerää kotitalouksien muovijätteet, puhdistaa ja käsittelee ne uudelleen muovina. Tästä niin sanotusta regranulaatiosta luodaan uudet, korkealaatuiset ja samalla ympäristöystävällisemmät Lidl-tuotteet. Lopulliset tuotteet valmistetaan Puolassa.

Tuotteiden valmistuksessa vähintään 95 prosenttia on peräisin kierrätetystä muovista. Loput noin 5 prosenttia on värigranuloita.

Tuotesarjassa on vaateripustimia, ämpäreitä, roska-astioita ja erilaisia säilytyslaatikoita. Ensimmäiset tuotteet tulevat myyntiin 5.4.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä