...
...

Pramia Plastic Oy on osa Pramia Oy:tä. Yrityksessä on meneillään viimeistelyä vaille valmis sukupolvenvaihdos. Marko Mäkinen (vas) ja Tero Mäkinen.

Kierrätysmuovitehdas Pramia Plasticille yrittäjäpalkinto

30.11.2022

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät palkitsi tänä vuonna maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Pramia Plastic Oy:n Toholammilta. Yksimielinen palkintoraati totesi, että yritys panostaa jatkuvaan kehitykseen ja yrityksellä on hyvät kasvunäkymät. Pramia Plasticin muovitehdas on kiertotalouden edelläkävijä ja  hyvä työllistäjä alueella. Yritystoiminta on lisäksi kannattavaa ja yrityksen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät.

Pramia Plastic Oy käsittelee vuorokaudessa rekallisen eli miljoona Suomesta kerättyä pantillista kierrätyspulloa Pohjoismaiden moderneimmalla linjastolla. Tuotannosta syntyy elintarvikekelpoista muovia, joka pystytään hyödyntämään sataprosenttisesti jatkojalostuksessa eikä siitä jää kaatopaikkajätettä. Osa tuotetusta muovista käytetään Pramia Oy:n viinapullojen valmistukseen, osa taas muun muoviteollisuuden käyttöön.

Yrityksen päätuotteita ovat kirkas elintarvikekontaktikelpoinen kierrätysmuovirae, värillinen pakkausvannenauha ja korkkimurska. Yritys valmistaa kaikki tuotteet sataprosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta ja sataprosenttisesti kotimaisella työllä. Tehdastuotanto pyörii ympäri vuorokauden täysin kotimaisella tuulivoimalla. Yritys onkin onnistunut eri toimin vähentämään energiankulutustaan jopa 60 prosentilla neljän viimeisen vuoden aikana.

Yrittäjä Marko Mäkinen osti Toholammilta vuoden konkurssissa olleen tehtaan laitteet vuonna 2012 ja jatkoi toimintaa samoissa tiloissa.

Nykyään yrityksessä työskentelee 17 henkilöä ja sen liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden 2022 lopulla 7 miljoonaa euroa, josta jopa 80 % liikevaihdosta menee vientiin. Pramia Plastic Oy on osa Pramia Oy:tä. Yrityksessä on meneillään viimeistelyä vaille valmis sukupolvenvaihdos.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä