...
...

Kuva: Mostphotos

Kierrätysmuovia lemmikkien ruokapakkauksiin

03.11.2020

Mars, yhteistyössä SABICin ja Huhtamäen kanssa, aloittaa kierrätetyn elintarvikemuovin käytön lemmikkieläinruokien pakkauksissa vuonna 2021. Ensi vuonna kierrätysmuovin käyttöä laajennetaan myös muiden tuotemerkkien pakkauksiin. Marsin tavoitteena on kierrätysmuovien 30 %:n käyttöaste ja neitseellisistä raaka-aineista tuotetun muovin  käytön vähentäminen 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

Mars, Incorporated aloittaa kierrätetyn polypropeenimuovin käytön joidenkin suositumpien lemmikkieläinruokiensa pakkauksissa. Marsille tämä on tärkeä askel pyrkimyksissä vähentää neitseellisten muovien käyttöä koko pakkausvalikoimassaan.

Yhteistyössä Huhtamäen ja SABICin, joka on petrokemian alan toimija, kanssa aiotaan käyttää edistyneellä kierrätysteknologialla jalostettua, kierrätettyä muovimateriaalia lemmikkiruokapakkauksissa. Prosessin ansiosta pakkaukset eivät tunnu erilaisilta, mutta ne sisältävät kierrätettyä muovia, jota on aiemmin käytetty muissa tuotteissa.

SABICin käyttämä kierrätysteknologia on yksi harvoista tällä hetkellä saatavilla olevista ratkaisuista, joka mahdollistaa muutoin vaikeasti kierrätettävien muovipakkausten kierrätyksen takaisin elintarvikepakkauksiin soveltuvaksi muoviksi. Mars pilotoi tätä Euroopassa vuonna 2020 ja kasvattaa käyttämänsä kierrätysmuovin määrää vuonna 2021 tavoitteena laajentaa sen käyttöä muihinkin tuotemerkkeihin.

–  Yhteistyössä Huhtamäen ja SABICin kanssa testaamme ja laajennamme asteittain kierrätysmuovin käyttöä pakkauksissamme ja autamme kierrätettävien pakkausjärjestelmien toteuttamisessa, sanoo Marsin kestävästä kehityksestä ja hankinnoista vastaava johtaja Barry Parkin.

Kierrätysmuovilla on massataseeseen perustuva ISCC PLUS (Institute of Sustainability & Carbon Certification) -sertifikaatti. Tämä laajalti tunnustettu kansainvälinen vastuullisuussertifiointijärjestelmä varmentaa kierrätysmuovin laadun ja alkuperän läpi toimitusketjun aina raaka-aineesta lopulliseen tuotteeseen.

Kumppanuus on osa Marsin Kestävän kehityksen pakkaukset -suunnitelmaa (Sustainable Packaging Plan) ja tavoitteita käyttää sataprosenttisesti uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia pakkauksia vuoteen 2025 mennessä. Edistyneen kierrätysteknologian käyttäminen on olennainen osa kierrätysmuovien 30prosentin käyttöasteen saavuttamista ja ensiömuovien käytön vähentämistä 25 prosentilla.

– Olemme sitoutuneet tekemään osuutemme kiertotalouden rakentamiseksi koko arvoketjussa ja tekemään yhteistyötä muiden kanssa sen saavuttamiseksi. Strateginen kumppanuutemme Marsin ja SABICin kanssa on loistava esimerkki siitä, miten yhteistyö voi johtaa läpimurtoihin, jotka edistävät merkittävästi matkaa suunnitellessamme 100 % tuotteistamme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. Tämä uusi kierrätettyä elintarvikemuovia sisältävä joustopakkausrakenne on tärkeä virstanpylväs matkallamme siihen, että yli 80 %:a käyttämistämme raaka-aineista on joko uusiutuvia tai kierrätettyjä, sanoo Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä