...
...

Kuva: Stora Enso

Kierrätyskuidun käyttö kasvaa Varkaudessa

22.12.2021

Stora Enso investoi Varkauden pakkauskartonkitehtaan joustavuuden ja kapasiteetin lisäämiseen 23 miljoonaa euroa ja samalla mahdollistaa kierrätyskuidun käytön kasvattamisen. Investointiin liittyvät valmistelutyöt aloitetaan välittömästi. Investointi valmistuu vuoden 2022 lopulla.

Stora Enso investoi 23 miljoonaa euroa Varkauden pakkauskartonkitehtaaseen. Investointi lisää asiakkaille tarjottavan tuotevalikoiman joustavuutta ja kasvattaa tehtaan kokonaiskapasiteettia noin 10 prosenttia. Investointi mahdollistaa myös tuotannossa käytetyn kierrätyskuidun määrän kasvattamisen tuoreen puukuidun lisäksi.

Varkauden tehtaalla valmistetaan valkaisematonta havusellua sekä korkealaatuisia ruskeita ja valkopintaisia kraflinereita. Kartonkitehdas käyttää tällä hetkellä raaka-aineenaan valkaisemattoman havusellun lisäksi noin kolmasosan Suomessa kierrätetyistä kartonkipakkauksista, ja tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 450 000 tonnia.

Varkauden tehdas on osa Stora Enson Packaging Materials -divisioonaa, jossa on laajaa osaamista puukuidun hyödyntämisestä tuotesuunnittelusta valmiiksi tuotteiksi ja niiden kierrättämiseksi. Kierrätysosaaminen ja kuluttajakartonkien kierrätyksen edistäminen ovat tärkeä osa yhtiön vastuullisuustavoitteita ja investoinnit tukevat niitä konkreettisesti.

– Investointi kasvattaa kierrätyskuitulaitoksemme kapasiteettia ja antaa lisää joustavuutta lisätä kierrätyskuidun käyttöä tuotevalikoimassa. Investoinnilla parannetaan myös tuotantotehokkuutta sekä kartonkikoneella että sellutehtaan kuivauskoneella tehtävillä teknisillä muutoksilla. Myös joustavuus tehdä eri tuotelaatuja asiakkaille paranee ja tehtaan kapasiteetti nousee hieman, kertoo Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan johtaja Jarkko Tehomaa.

Investointiin liittyvä ympäristövaikutusten arviointi ja ympäristöluvan päivitys sekä investointiin liittyvät valmistelutyöt käynnistyvät välittömästi. Investointi etenee tehtaan normaalikäynnin ohella, ja lopulliset laiteasennukset tehdään tehtaan vuosihuoltoseisokin yhteydessä loppusyksyllä 2022.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä