...
...

Kierrätettäviä materiaaleja pakasteruokapakkauksiin

31.05.2022

Walki vastaa kasvavaan pakastettujen elintarvikkeiden kysyntään lisäämällä valikoimaansa pakasteille sopivia kierrätettäviä pakkausmateriaaleja.

Pakastettujen elintarvikkeiden maailmanlaajuisen markkinan odotetaan kasvavan 322 miljardiin euroon vuoteen 2026 mennessä. Pakasteruoan kysynnän kasvu koskee kaikenikäisiä kuluttajia, mutta on erityisen suurta nuorten kuluttajien keskuudessa.

– Pakastaminen pidentää elintarvikkeen säilyvyyttä vitamiinipitoisuutta menettämättä ja vähentää ruokahävikkiä. Hävikin torjuminen on tärkeämpää kuin koskaan, sillä hävikkiruoka, erityisesti hedelmät ja vihannekset, aiheuttaa jopa 9 % maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä, Walkin kuluttajatuotejohtaja Dudley Jones toteaa.

Walki lanseeraa valikoiman materiaaleja, mukaan lukien painettuja ratkaisuja, jotka sopivat pakastettujen elintarvikkeiden pakkauksiin ja jotka voi kierrättää kartonkina.

Pakastetut elintarvikkeet asettavat pakkauksille korkeat vaatimukset. Pakkauksen on oltava tukeva, jotta se kestää painetta kuumasaumauksessa ja mekaanista rasitusta kuljetuksen aikana. Pakkauksen on myös kestettävä lämpötilan vaihteluita, sillä osa pakastetuista elintarvikkeista sulatetaan pakkauksessaan.

WalkiEVO Seal ja WalkiOpti Seal ovat kierrätettäviä paperipohjaisia pakkausmateriaaleja, jotka sopivat erityisesti pakasteruokien pussipakkauksille. WalkiEVO Seal ‑pakkauksessa on dispersiopinnoite, joka toimii höyrysulkuna ja rasvasisällön barrieerina, kun taas WalkiOpti Seal ‑pakkauksessa on polyeteenistä valmistettu pinnoite optimaalista kestävyyttä varten.

– Dispersiopinnoitteen ansiosta WalkiEVO Seal ‑pakkaus on kierrätettävissä kartonkipakkauksena ilman tarvetta materiaalinerotteluun. WalkiOpti Seal ‑pakkauksessa on minimaalinen kerros PE-muovia, ja pakkauksesta saatava kartonkikuidun määrä tekee kierrätyksestä kannattavaa, sanoo Andreas Rothschink, Walkin tuotekehitysjohtaja.

Molemmat vaihtoehdot sopivat kaikenlaisille pakastetuille elintarvikkeille: mm. kasviksille, kala- ja äyriäisruoille sekä konditoriatuotteille.

LamibelMDO-PE on kalvopohjainen materiaali pussipakkausten valmistamiseen. Painoteksti tulee MDO-kalvon taustapuolelle, ja pakkaus laminoidaan kevyesti tarttuvalla liuotinvapaalla LDPE-kerroksella. MDO-tekniikan ansiosta tarvittavan kalvon paksuus on minimaalinen suorituskyvystä tinkimättä, ja sillä voidaan korvata muita materiaaleja, kuten PP- tai PET-kalvoja.

– Kaksi PE-kalvoa päällekkäin takaavat, että pakkaus voidaan kierrättää muovijätteenä. Venytetyn kalvon jäykkyys ja mekaaninen kestävyys ovat normaalia PE-kalvoa paremmat. Kalvo voi olla myös läpinäkyvää, jolloin kuluttaja näkee tuotteen, Rothschink sanoo.

Lamibel MDO-PE on ihanteellinen materiaali kaiken tyyppisten pakkausten valmistamiseen (doypack, flowpack, pussit jne.) ja se soveltuu erilaisille pakastetuille elintarvikkeille, kuten kasviksille, teräville äyriäisille sekä konditoriatuotteille.

WalkiPack Tray on kartonkipohjainen alustamateriaali, joka sopii pakastetuille valmisaterioille. Se on tarkoitettu korvaamaan alumiinista ja muovista sekä muovilla päällystetystä kartongista valmistetut valmisruokapakkaukset.

– Alusta on helppo täyttää, kuljettaa ja varastoida. Se on myös kuluttajan kannalta helppokäyttöinen vaihtoehto, sillä kuitupohjaisesta materiaalista valmistettu alusta kestää lämmitystä mikroaaltouunissa ja perinteisessä uunissa 220 asteeseen enintään tunnin ajan, Jones sanoo.

Alustan materiaali on sataprosenttisesti PET-vapaata, ja se voidaan kierrättää kartonkipakkauksena.

WalkiPack Tray

WalkiEVO Seal ja WalkiOpti Seal

Walki Lamibel

 

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä