...
...

S-kaupoissa myytiin viime vuonna yli 200 000 kestohevipussia. Kuva: S-ryhmä.

Kestohevipussit kiinnostavat kuluttajia

20.03.2019

Kestohevipussit ovat uusi kuluttajia kiinnostava vaihtoehto muovipusseille. S-ruokakaupoissa muovin vaihtoehdot jatkoivat kasvuaan kauppakasseissa 2018.

Noin vuosi sitten S-ruokakauppojen hedelmä- ja vihannesosastoille tuotiin asiakkaille pikkupussien ja biohevipussien rinnalle vaihtoehdoksi uudelleenkäytettävät kestohevipussit. Ne ovat edesauttaneet pienten muovipussien käytön vähenemistä. Myös varsinaisissa kauppakasseissa muovin vaihtoehdot osuvat asiakkaan käteen yhä useammin.

Pikkupussien määrä väheni vuonna 2017 jopa 20 prosenttia ja trendi oli laskeva myös vuonna 2018. Maatuvien biohevipussien osuus pikkupusseista kasvoi viime vuonna noin seitsemän prosenttia. Myös vuoden verran S-ryhmän ruokakaupoissa myynnissä olleet kestohevipussit löysivät nopeasti käyttäjiä. Niitä ostettiin reilun vuoden aikana yli 200 000 kappaletta. Kestohevipussi maksaa 79 senttiä.

Varsinaisissa kauppakasseissa muovin vaihtoehdot jatkavat kasvuaan. Vuonna 2018 muovikasseja myytiin viisi miljoonaa kappaletta vähemmän kuin edellisvuonna. Vaihtoehdoista paperikassien suosio kasvoi 36 prosenttia, muovisten kestokassien 32 prosenttia ja biohajoavien kassien määrä kasvoi hurjat 55 prosenttia. Kangaskasseissa sen sijaan nähtiin muutos, sillä niiden ostomäärä väheni edellisvuoteen verrattuna muutaman prosentin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä