...
...

Kemiallisesti kierrätetty muovi on tulossa mekaanisesti kierrätetyn muovin rinnalle pakkausvaihtoehdoksi. Kuva: Henkel.

Kemiallisesti kierrätetty muovi uusiopullossa

18.10.2019

Saksalainen suuri kuluttajatuotteita valmistava yritys Henkel on kehittänyt ensimmäisen muovipullon, joka on tehty kokonaan kemiallisesti kierrätetystä muovista. Pilottiprojekti on osoittanut, että Perwoll-pullojen laatutaso ja ominaisuudet ovat yhtä hyviä kuin fossiilisesta alkuperäisestä materiaalista valmistetun pullon.

Kehityshanke kuuluu ChemCycling-projektiin, jota johtaa kemian jätti BASF. Projektin tavoitteena on kehittää ja ottaa käyttöön teollisesti toimivia ratkaisuja vaikeasti käsiteltävän muovijätteen kemialliselle kierrätykselle.

Henkelin yhteistyökumppani pullon kehittämisessä oli muovipakkauksia valmistava Alpla-yritys. Henkel uskoo, että kemiallisessa kierrätyksessä on suuri potentiaali. Myös Alpla on vakuuttunut siitä, että kemiallinen kierrätys voi täydentää hyvin mekaanista kierrätystä.

Henkel on lanseerannut myös useita pakkauksia, jotka on valmistettu kokonaan kierrätetystä muovista. Yritys lanseerasi myös mustasta muovista tehtyjä pakkauksia, jotka sopivat kierrätysprosesseihin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä