...
...

Pouttu lanseerasi Muu Burgerpihvi -tuotteen ja joutuu nyt vaihtamaan nimeä ja uusimaan pakkauksen. Kuva: Pouttu.

Kasvislihasta tuli kallis uudistus Poutulle

26.11.2019

Ruokayhtiö Pouttu kertoi syyskuussa tekevänsä suurimman lanseerauksensa kymmeniin vuosiin Muu-kasvislihatuotesarjalla. Yritys ehti lanseerata kaksi tuotetta ennen kuin Ruokavirasto kielsi niiden nimeämisen kasvilihatuotteiksi. Brändin ja pakkausten muuttaminen tulee yritykselle kalliiksi.

Poutun uudet tuotteet on tehty herneestä ja ne pyrkivät maistumaan lihalta. Myyntiin tulivat Muu burgerpihvi ja Muu Kasvislihapulla. Nimet on muutettava, sillä viranomaisen päätöksen mukaan Pouttu ei saa käyttää tuotteissaan kasviliha-sanaa tai muita kasviperäiseen lihaan viittaavia ilmaisuja.

Ruokaviraston tiedotteen mukaan kuluttajan kannalta tärkeimpiä merkintöjä elintarvikepakkauksissa on elintarvikkeen nimi, jonka perusteella on helppo ymmärtää, minkälaisesta tuotteesta on kyse ja mitä se sisältää. Esimerkiksi lihapulla on elintarvike, jossa on lihaa. Kasvislihapulla on elintarvike, joka sisältää kasvista ja lihaa.

Lihavalmisteita jäljitteleviä elintarvikkeita ei voi viraston mukaan nimetä kasvilihaksi, koska kasvilihaa ei ole elintarvikkeena olemassa. Kasvistuotteiden nimenä voi olla kasvismakkara tai kasvispyörykkä tai kasvispihvit. Tällöin oleellinen perinteisesti käytetty ainesosa liha on korvattu kasviksilla, joka näkyy elintarvikkeen nimessä.

Tuotesarjaan on suunniteltu yhteensä 14 tuotetta. Vaadittavat muutostyöt maksavat Poutun arvion mukaan ainakin puoli miljoonaa euroa, joten päätös on sen mielestä tässäkin mielessä kohtuuton. Yhtiö aikoo tehdä päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja myös vahingonkorvausvaatimuksen, kertoo Talouselämä-lehti.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä