...
...

Stora Enso Packaging sai palkinnon irtojäätelön myyntipakkauksesta, joka oli suunniteltu Vanhan Porvoon Jäätelötehtaalle. Kuva: Pakkausyhdistys.

Kaksi WorldStar-pakkauspalkintoa Suomeen

05.12.2019

Suomalaisyritysten suunnittelemat pakkaukset ovat menestyneet maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailussa, jonka järjestää World Packaging Organisation WPO. Suomalaisista yrityksistä palkinnot saivat omilla pakkausratkaisuillaan DS Smith ja Stora Enso Packaging.

Kilpailun tuomaristo palkitsi WorldStarilla DS Smithin suunnitteleman pahvisen perunoiden kuljetus- myynti ja säilytyslaatikon. Laatikko on uudenlainen pakkaus perunoiden jakeluun ja myyntiin ja se korvaa paperiset ja muoviset ratkaisut ja suojaa tuotetta valolta. Pakkaus tarjoaa kauppiaalle uudenlaisen tavan esitellä tuotetta ja se erottautuu muiden vastaavien tuotteiden pakkauksista.

DS Smithin suunnittelema pahvinen perunoiden kuljetus-, myynti- ja säilytyslaatikko sai WorldStarin. Kuva: Pakkausyhdistys.

Stora Enso Packagingin suunnittelema irtojäätelöpakkaus voitti myös WorldStarin. Pakkauksen käyttäjä Wanhan Porvoon Jäätelötehdas valmistaa 75 erilaista käsin valmistettua irtojäätelömakua. Perinteisesti irtojäätelöt pakataan muovisiin tai metallisiin astioihin, mutta tämä nyt kehitetty ratkaisu on kuitupohjainen.

Uusi pakkaus voidaan toimittaa asiakkaalle litteänä ja sen voi litistää käytön jälkeen uudelleen ja viedä kierrätykseen. Pakkaus on aiempaa kevyempi, joten se tarjoaa säästöä kuljetuksissa. Jopa 95 prosenttisesti uusiutuvista materiaaleista valmistettu kartonkipakkaus myös suojaa tuotetta sulamiselta entisiä paremmin.

WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu, johon osallistui tällä kertaa yhteensä 319 pakkausratkaisua 35 eri maasta. Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar -kilpailuun. ScanStarilla ensin palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä