...
...

Kahvin alkuperä jäljitetään QR-koodilla ja mobiilisovelluksella. Kuva: IBM.

Kahvin alkuperä jäljitetään QR-koodilla

16.01.2020

IBM lanseeraa Thank My Farmer -sovelluksen, jonka avulla voidaan kahvin alkuperä aina viljelijään saakka. Sovellus toimii pakkauksen QR-koodilla ja lohkoketjuteknologialla. Euroopassa QR-koodit tulevat ensiksi Beyers Koffie -paahtimon Beyers 1769 -tuotteisiin.

Kahvia nautitaan maailmalla yli puoli miljardia kuppia vuodessa. Kuluttajat ovat IBM:n mukaan yhä tarkempia juomansa kahvin alkuperästä ja he ostaisivat mieluiten kestävän viljelyn periaatteita noudattaen kasvatettua ja vastuullisesti tuotettua kahvia. Lohkoketjuteknologia toimii avaimena jäljitettävyyteen.

Lohkoketjuteknologia yhdistää kaikki kahvin toimitusketjun osapuolet, yksinkertaistaa tietojen vaihtoa sekä maksujen seurantaa ja lisää turvallisuutta. Lohkot muodostavat pysyvän tapahtumien ketjun eikä lohkoon kirjattuja tapahtumatietoja voida muuttaa jälkikäteen. Seuraavan tapahtuman tiedot kirjataan uuteen lohkoon ja edeltävä lohko sopii ainoastaan seuraavaan lohkoon. Jokaisella toimijalla on tarkka kopio tiedoista, ja lisäykset lohkoketjuun jaetaan koko verkostossa kunkin toimijan lupatason perusteella.

Thank My Farmer -sovellus on IBM Food Trust -alustalla toimiva kahvin alkuperää jäljittävä lohkoketjuratkaisu. Sovelluksessa tiedot kahvin alkuperästä esitetään vuorovaikutteisella kartalla ja käyttäjä voi sen avulla helposti tutustua ostamansa kahvin koko tuotantoketjuun. Thank My Farmer -sovellus myös esittelee kahvilayhteisöjen kestävyyshankkeita ja mahdollisuuksia tukea niitä. Sovellus parantaa kahvin toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja lisää siten painetta tuotannon vastuullisuuteen.

Lohkoketjuteknologiaa hyödyntävän sovelluksen esittelivät IBM ja Farmer Connect CES-messuilla Las Vegasissa.

Mobiilisovellus tulee markkinoille vuoden 2020 alussa. Yhdysvalloissa ja Kanadassa QR-koodit tulevat ensin 1850-merkkisen premium-alkuperäiskahvin pakkauksiin. Euroopassa QR-koodit tulevat puolestaan Beyers Koffie -paahtimon Beyers 1769 -tuotteisiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä