...
...

Kuva: JYSK

JYSK korvaa lakanapakkaukset vyötteillä

08.02.2021

JYSK vaihtaa pussilakanoiden ja lakanoiden muovipakkaukset FSC–sertifioidusta paperista valmistettuihin vyötteisiin. Uusi pakkaustapa vähentää huonekaluketjun vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 475 tonnia.

Kestävä kehitys on tärkeä osa JYSKin strategiaa. JYSK pyrkii tekemään tuotteiden pakkauksista helposti kierrätettäviä, uusiutuvia ja kestävän kehityksen mukaisia. Huonekaluketjun seuraava aloite on vaihtaa pussilakanoiden ja lakanoiden muovipakkaukset paperivyötteisiin.

Ensimmäiset uusissa pakkauksissa olevat tuotteet ovat jo saapuneet myymälöihin. Vanhat pakkaukset myydään loppuun uusien pakkausten rinnalla.

Uusi pakkaustapa vähentää vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa muovipakkausta, mikä vastaa 475 tonnia muovia. Uusi vyötepakkaus on FSC-sertifioitua materiaalia.

– 27 miljoonan muovikääreen poistaminen vuodessa on mahtavaa. Se vähentää hiilijalanjälkeämme ja antaa asiakkaillemme pakkauksen, joka on helppo kierrättää kotona. Jos rypistät poistamamme 27 miljoonaa muovipakkausta ja kokoat ne keskikokoisen, noin 1200 neliömetrin JYSK-myymälän lattialle, pussit täyttävät myymälän yli pään korkeudelta, kertoo JYSKin Sustainability Manager Sam Harrington.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä