...
...

Kuvakaappaus sivulta www.junglejuicebar.com

Jungle Juice Bar kompensoi hiilijalanjälkensä tuplasti

04.02.2022

Luke laski koko tuotantoketjun hiilijalanjäljen Jungle Juice Barin valmistamille smoothiejuomille ja mehuille. Tämän jälkeen yhtiö on kompensoinut päästönsä kaksinkertaisesti ja etsinyt samalla uusia tapoja leikata jo valmiiksi pieniä päästöjään.

Vuonna 2010 perustetussa Jungle Juice Barissa oli alusta alkaen arveltu, että tuoreista hedelmistä, marjoista ja vihanneksista valmistetun smoothien hiilijalanjälki on pienehkö. Syksyllä 2020 tästä saatiin varmuus, kun Luke laski hiilijalanjäljen koko yhtiölle. Laskennan laajuudeksi valittiin scope 3 -taso, joka kattaa yhtiön suorien päästöjen lisäksi epäsuorat päästöt alkaen raaka-aineiden viljelystä ja kuljetuksista.

– Nyt pystymme kompensoimaan kaikki päästömme todellisen hiilijalanjälkemme mukaisesti. Tiedämme myös, mihin meidän kannattaa vaikuttaa, jotta saamme pieniä päästöjämme vielä pienemmiksi, sanoo Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Elli Holappa.

Energian suhteen Jungle Juice Barin toimipisteet ovat Holapan mukaan pitkällä, koska sähkön ja veden kulutus on jo hyvin pientä ja sähkö uusiutuvaa aina kun mahdollista. Huomiota on kiinnitetty myös pakkauksiin, jotka tuottavat noin kymmenesosan yhtiön hiilidioksidipäästöistä. Tällä hetkellä mukit ja kannet ovat teollisesti kompostoituvaa, biopohjaista PLA-muovia, ja pillit paperia.

– Suomessa muovin kierrätysinfra on kuitenkin merkittävästi parempi kuin teollisen kompostoinnin, joten harkitsemme siirtymistä kierrätettyyn PET-muoviin, Holappa kertoo.

Vuoden 2020 lopussa Jungle Juice Bar kompensoi koko vuoden hiilijalanjälkensä kaikkien tuotantoketjujensa osalta, mikä tarkoittaa, että yhtiö toimi hiilineutraalisti. Vuoden 2021 alusta alkaen yhtiö on kompensoinut päästönsä kaksinkertaisesti rahoittamalla metsänsuojeluhankkeita Brasiliassa ja Zimbabwessa.

Jungle Juice Barissa ei pidetty tärkeänä, että jokainen smoothie saisi oman hiilijalanjälkensä, joten laskenta kohdistettiin koko tuotannon raaka-aineisiin sekä myyntiin yli 50 toimipisteessä.

– Meille oli tärkeää, että laskenta olisi luotettavaa ja puolueetonta, ja siksi valitsimme kumppaniksi Luken, Holappa kertoo.

Luken laskelmat osoittavat, että Jungle Juice Barin hiilijalanjäljestä hieman yli puolet tulee raaka-aineista ja vajaa kolmannes kuljetuksista. Energian ja veden kulutus sekä pakkaukset mahtuvat reiluun kymmeneen prosenttiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä