...
...

Joutsenmerkillä varustettu verkkokauppatoimitus?

03.06.2022

Joutsenmerkityillä verkkokauppakuljetuksilla pyritään tuomaan tehokas ja taloudellinen toimitustapa helposti kuluttajien ulottuville.

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki on laajentumassa verkkokauppakuljetuksiin. Tavoitteena on auttaa kuluttajia tunnistamaan ja valitsemaan verkko-ostoksille ympäristöä vähemmän kuormittava toimitustapa. Kriteeriehdotus on nyt lausuntokierroksella kaikissa Pohjoismaissa.

Joutsenmerkkiä voivat hakea Pohjoismaissa toimivat kuljetus- ja logistiikkayritykset. Verkkokaupoille Joutsenmerkitty kuljetus olisi helppo tapa tarjota asiakkaille ympäristönkin kannalta tehokas toimitusvaihtoehto.

Kriteerien painopisteitä ovat muun muassa:

  • Pienemmät ilmasto- ja ympäristövaikutukset. Uusiutuvan polttoaineen vaatimukset kasvavat vähitellen (palmuöljyä tai palmuöljyn rasvahappotislettä ei sallita). Ilmastovaikutuksista ja parannuksista raportoidaan. Olemassa oleva ajoneuvokanta hyvällä tasolla, uusissa hankinnoissa suositaan vähäpäästöisiä malleja.
  • Tehokkaat ja koordinoidut kuljetukset. Toimitusaika voi olla hieman pidempi, jotta toimituksia voidaan optimoida paremmin. Kannustimia esimerkiksi kuljetusmuotojen tehokkaaseen yhdistelyyn ja pakkausmateriaalien vähentämiseen.
  • Sosiaalinen vastuu. Hyvät työolot (myös alihankkijoilla), liikenneturvallisuuteen panostetaan.

Tutustu kriteeriehdotukseen Joutsenmerkin verkkosivuilla. Lausuntoja pyydetään 31.8.2022 mennessä.

Joutsenmerkki on Pohjoismaiden virallinen ja tunnetuin ympäristömerkki. Se on luotettava, riippumaton sertifikaatti ja yksi maailman tiukimmista ympäristömerkeistä. Verkkokauppakuljetusten kriteerien kehitystyö on osa Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamaa Kestävä elämäntapa -hanketta.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä