...
...

Jouluruokien paistinrasvoista uusiutuvaa dieseliä

20.12.2019

Kiertotaloutta konkretisoiva Kinkkutemppu-kampanja toteutetaan jälleen. Nyt jo neljäntenä vuotena peräkkäin suomalaiset voivat kierrättää joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat. Kerätystä jäterasvasta valmistetaan Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta.

Viime vuonna Kinkkutemppuun osallistui 185 000 suomalaista kotitaloutta. Tällä kertaa tavoitteena on kasvattaa osallistujien määrää 200 000:een.

“On hienoa, että Kinkkutemppu järjestetään nyt jo neljättä kertaa peräkkäin. Se osoittaa, että suomalaiset ovat ottaneet kiertotalouden omakseen, ja että Kinkkutemppu on tullut osaksi suomalaisten kotien jouluperinteitä. Kinkkutemppu on myös osoitus yhteistyön voimasta ja siitä, että kiertotalouden onnistuminen vaatii tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden välillä”, kertoo Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

Neste valmistaa kerätyistä joulun paistinrasvoista Porvoon jalostamolla Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka avulla autoilija voi pienentää hiilijalanjälkeään jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin. Edellisenä kolmena jouluna Kinkkutempun kautta on kierrätetty yhteensä yli 100 000 kiloa käytettyjä paistinrasvoja. Tästä määrästä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä voi ajaa noin 36 kertaa maailman ympäri.

Paistinrasvat voi toimittaa keräyspisteelle helposti pahvisessa rasiassa, kuten tyhjässä maitotölkissä. Lasi- tai metallipurkit eivät sovellu rasvan keräykseen. Keräyspisteet ovat avoinna 21.12.2019–7.1.2020 välisenä aikana. Keräyspisteitä löytyy ympäri Suomea esimerkiksi valituilta Neste-asemilta, K-ryhmän kauppojen yhteydestä ja kuntien jäteyhtiöiden kierrätyspisteiltä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä