...
...

Uudet ruukut ja kuljetusalustat ovat sataprosenttisesti biohajoavia ja GMO-vapaita. Kuva: Järvikylä.

Järvikylän yrtit muovittomiin pakkauksiin

14.03.2019

Järvikylä lopettaa tänä keväänä muovin käytön ruukkujen raaka-aineena kaikissa salaateissa ja yrteissään. Koko pakkaus on tarkoitus saada muovittomaksi vuoden loppuun mennessä.

Tuoreyrttejä ja salaatteja tuottavassa Famifarmissa on takana kahden vuoden tiivis tutkimus- ja testijakso, jonka tuloksena kaikissa Järvikylä-tuotteissa siirrytään muovisista ruukuista biohajoaviin ruukkuihin. Jatkossa Järvikylän yrtistä tai salaatista jääneen turvepaakun voi heittää biojäteastiaan ruukkuineen päivineen. Maatuvaan ruukkuun siirtyminen vähentää muovia Järvikylän tuotteissa yli 70 000 kg vuodessa.

Uudet ruukut ja kuljetusalustat ovat sataprosenttisesti biohajoavia ja GMO-vapaita. Ruukun kanssa samaan aikaan uudistuu myös Järvikylän tuotteiden ilme ja logo.

”Elintarvikepakkausten kierrättäminen saattaa hämmentää kuluttajaa, kun erilaisia materiaaleja on niin paljon. Uudessa pakkauksessamme opastamme selkeästi kierrättämisen: ruukku biojätteeseen ja pussi toistaiseksi vielä muovinkierrätykseen”, kertoo markkinointipäällikkö Caroline Grotenfelt-Fyhr Famifarmista.

Jatkossa tuoreet ja laadukkaat yrtit tunnistaa vaaleasta pussista sekä Järvikylän logosta, jossa on kuvattuna tuotteiden kotipaikka, Savossa sijaitseva Järvikylän kartano.

Famifarmin tavoitteena on siirtyä kokonaan muovittomiin pakkauksiin vielä kuluvan vuoden aikana. Kevään ruukku-uudistus on ensimmäinen vaihe, ja myöhemmin keväällä ruukkujen kuljetuslaatikoissa olevat alustat vaihdetaan ympäristöystävällisiksi. Loppuvuodesta myös tuotteiden pussi vaihdetaan muovittomaksi.

Uudet pussit tullaan valmistamaan Welmu Internationalin kehittämästä Woodly-materiaalista, jonka pääraaka-aine on havusellu. Järvikylä ottaa uuden materiaalin käyttöön pakkauksissaan ensimmäisenä tuoretuoteyrityksenä.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä