...
...

Jaakkoo-Taaran tilat tehtiin kestävyys edellä

16.12.2021

Jaakkoo-Taaran pakkaustehdas on keskellä Turun kaupunkia. Kun tuotantotilojen laajennus tuli ajankohtaiseksi, katseet kääntyivät naapuritontin suuntaan, jossa oli purkukuntoinen rakennus. Myös kahden toimipaikan tuomista haasteista – toinen toimipaikka sijaitsi ennen Liedossa – haluttiin päästä eroon ja keskittää kaikki toiminnot saman katon alle. Uudisrakennus valmistui juuri korona-ajan alun kynnyksellä.

Samalla kun rakennettiin, investoitiin myös laitteisiin ja automaatioon. Vanhaa Liedon painokonetta ei enää tuotu uudisrakennukseen. – Nyt koko painokonekantamme on uutta ja samaa sarjaa, mainitsee Jaakkoo-Taaran toimitusjohtaja Thomas Brusila. Painokoneet tuovat haastetta rakennuksen kantavuudelle ja kun savimaalle rakennetaan tiloja painaville laitteistoille, on rakennus suunniteltava sen mukaisesti. Myös tuotannon jälkikäsittelylle tarvittiin ja saatiin lisää tilaa.

Rakennustyöt sujuivat suunnitellusti ja pandemia toi muutoksia ainoastaan laiteasennuksiin, koska valmistajien asentajat eivät päässeet maahan alkuperäisten suunnitelmien mukaisessa aikataulussa. − Kun selvisi, että maailma ei loppunutkaan ensimmäisenä pandemiasyksynä, tilanne rauhoittui ja koneensiirrot ja -asennukset saatiin tehtyä. Nyt kaikki toiminnot ovat saman katon alla, Brusila sanoo.

Uudisrakennuksen tasakatto odottaa vielä aurinkopaneeleja, joiden hankintaan olisi luvassa valtion tukeakin. – Eniten paneelit tuottavat energiaa heinäkuussa, jolloin meillä on vain vähän toimintaa, mutta jäähdytystä toki silloin tarvitaan, Brusila laskee. Koneet tuottavat paljon lämpöä, joka toki otetaan uudisrakennuksessa talteen – seikka, joka vähentää energian kulutusta. Viherkattoa sen sijaan on katolle asennettu 200 neliön verran. Viherkatto hidastaa hulevesien pääsyä viemäriverkostoon, jolla pyritään vähentämään kaupungin vedenpuhdistuksen kuormaa. Investointi Jaakkoo-Taaran uudisrakennukseen on ollut siis iso investointi myös toiminnan ja tuotteiden ympäristöystävällisyyteen.

Lue koko artikkeli Pakkaus-lehdestä 8/2021 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä