...
...

Myyntieräpakkauksen pikapohja nopeuttaa pakkaamista ja myymälätyöskentelyä, toteaa Inpackin Mika Santanen (oik.) Puhdistamon tuotantojohtaja Aki Kannistolle ja kehityspäällikkö Viivi Kankaalle.

Inpack virtaviivaisti superruokien pakkaamisen

10.02.2021

Superfoodyritys Puhdistamo valmistaa ja maahantuo laajaa tuotevalikoimaa – portfoliossa on juomia, jauheita, patukoita, kapseleita, öljyjä. Monissa tuotteissa yritys on Suomessa ensimmäinen valmistaja tai maahantuoja.

Yritys on ollut uranuurtaja Suomessa monen muunkin tuotteen kohdalla, ja Puhdistamo on lanseerannut esimerkiksi kombucha-juomat Suomessa. Syötävä kollageeni, goji-marjat, macajauhe, MCT-öljy, raakakaakao – monet superfoodit ovat tulleet tutuiksi ja siirtyneet suomalaisten arkikäyttöön. Sittemmin yrityksen nimi brändättiin ja nykyisin kaikki tuotteet myydään oman Puhdistamo-brändin alla ruokakaupoissa. Nyt yrityksellä on noin 14 miljoonan liikevaihto ja suunnitelma aloittaa tuotteiden vienti Ruotsiin Pureness-brändillä. Pienestä verkkokaupasta on kasvanut 80 henkeä työllistävä yritys, jonka tuotteita myydään ruokakaupoissa.

Yrityksen tuotantoa, joista noin 80 prosenttia tuotetaan Lempäälässä Ideaparkin tuntumassa, on siis tarvetta tehostaa. Yrityksen operatiivinen johtaja Riku Calderón otti yhteyttä vanhaan kontaktiinsa Inpackin Mika Santaseen.
– Olen koulutukseltani tuotantotalouden insinööri, ja vähän ajauduin pakkausalalle vuonna 2010. Ala imaisi mukaansa, ja toimin kahden sopimuspakkaamista harjoittavan yrityksen toimitusjohtajana ennen Inpackin perustamista, kertoo Santanen taustastaan.

Santanen opiskelee harrastusmielessä funktionaalista ravintotiedettä, joka osaltaan tukee hänen kokemustaan elintarvikealalta. – On mahtavaa olla osana yritysten kehitystarinaa auttamassa ja jakamassa vuosien aikana karttunutta kokemusta ja osaamista.

Lue lisää Puhdistamon ja Inpackin yhteistyöstä Pakkaus-lehden 1/2021 artikkelista.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä