...
...

Ilonakoru pakkaa korunsa kestävästi biokomposiittiin

06.04.2020

Koruostoksilla mennään estetiikka edellä, mutta turvallinen ja luontoystävällinen materiaali on myös tärkeää. Parhaassa tapauksessa sama pätee myös korun pakkaukseen. Suomalainen verkkokauppa Ilonakoru löysi DuraSense-biokomposiitista ratkaisun pakkauspulmiinsa.

Raumalainen perheyritys Ilonakoru valmistaa käsityönä värikkäitä korvakoruja PEFC- ja FSC-sertifioidusta suomalaisesta koivuvanerista ja ruostumattomasta teräksestä. Tyttären ilmastohuoli herätti Ilonakorun omistajat, Lauri ja Lotta Nordbergin, etsimään koruilleen uuden, luontoystävällisen ja laadukkaan pakkauksen, jolla on pieni hiilijalanjälki.

“Pelkän kuljetuspakkauksen sijasta halusimme laadukkaan korurasian, joka kelpaa kotona pitkäaikaiseen käyttöön korujen tai muiden pikkutavaroiden säilytysrasiana. Halusimme myös päästä eroon pitkistä, ympäristöä kuormittavista lentorahdeista. Oli todellinen lottovoitto löytää läheltä paikallinen yritys, joka valmistaa rasioita biokomposiitista”, kertoo Lauri Nordberg.

Materiaali on puukuitujen ja polymeerien sekoituksesta koostuva biokomposiitti, DuraSense by Stora Enso. Se on kestävää ja muotoiltavaa, mutta sen hiilijalanjälki on pienempi kuin muovilla. Tästä syystä DuraSense on valmistajan mukaan ilmastoystävällinen vaihtoehto kokonaan fossiiliselle muoville monenlaisissa tuotteissa ja käyttökohteissa.

Rasian valmistaa raumalainen Muottituote Group, joka myös suunnittelee ja valmistaa tarvittavan ruiskupuristusmuotin. Ilonakoru valitsi pyöreän rasian, jonka puunvärisessä kannessa näkyvät kuidut herättävät katsojan huomion.

Rasian koko räätälöitiin postin Pikkupakettiin sopivaksi, mikä säästää pakkausmateriaaleja ja postituskuluja. Korvakorut pakataan rasiaan päällekkäin, joten rasia on pinta-alaltaan pieni ja yhteen A4-kokoiseen lähetyskuoreen mahtuu niitä useampikin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä