...
...

Marjapakkauksen painatuksessa on hyödynnetty prosessiväri- ja Full HD -tekniikkaa. Kuva: Metsä Board

Laadukas painatus tuo lisäarvoa marjalaatikolle

07.12.2020

Laadukas pakkaus tarjoaa mahdollisuuden tuoda lisäarvoa myyntiin. Metsä Board ja DS Smith toteuttivat modernin  marjalaatikon yhdessä kumppaniverkostonsa kanssa. Marjapakkauksen painatuksessa on hyödynnetty prosessiväri- ja Full HD -tekniikkaa, joiden avulla värin kulutusta on pienennetty ja samalla mahdollistettu korkea kuvien laatu ja kirkkaat värit. Yleisesti tämäntyyppisissä marjojen pakkaamiseen tarkoitetuissa aaltopahvilaatikoissa on käytetty vektorigrafiikkaa.

– Laatikon pintaan painettiin valokuvaan perustuva moniväripainatus. Se oli äärimmäisen vaativaa, ja vaati laadukkaan päällystetyn valkoisen kraftlainerin, kertoo Ville Laihopakkauksen valmistaneelta DS Smithiltä. EB-aaltoisen pakkauksen pinnassa käytettiin MetsäBoard Pro WKL 175 g/m² päällystettyä valkoista kraftlaineria.

Marjalaatikko on siinä käytetyn ensikuitulainerin ansiosta turvallinen suorassa kontaktissa ruokaan. Ensikuidusta valmistettu pakkaus kestää myös kosteita olosuhteita paremmin kuin keräyskuidusta valmistettu laatikko. Marjojen matkalla pellolta kuluttajalle kosteusolosuhteet voivat vaihdella huomattavasti, mutta pakkauksen on suojattava tuotetta läpi koko ketjun. Käytön jälkeen aaltopahvilaatikko on helppo kierrättää.

– Ensikuitukartongista tehdyt pakkaukset ovat siksi tulevaisuuden materiaali. Premium-marjalaatikoiden sarja täydentyy piakkoin kartonkisella rasialla, jolla voidaan korvata muovista valmistettuja vähittäismyyntipakkauksia, kertoo Ilkka Harju Metsä Boardin EMEAn ja APACin pakkaussuunnittelusta.

DS Smithin lisäksi Metsä Boardin uuden osaamiskeskuksen kumppaniverkostosta mukana toteutuksessa olivat reprotyöstä vastannut Marvaco ja Futupack, joka toimii DS Smithin kumppanina toimittaen pienempiä pakkauseriä viljelijöille.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä