...
...

Hyvää Suomesta -merkki kertoo ruoan alkuperästä

23.03.2022

Kotimaiseen ruokaan liittyy paljon positiivisia asioita kuten työllisyys, ruokaturva, alan toimijoiden vahva ammattitaito sekä monipuolinen ja terveellinen ruokatarjonta. Kuluttajat etsivät yhä useammin tietoa ruuan alkuperästä. Jokainen kuluttaja voikin vaikuttaa ruokaketjuun ja sen tulevaisuuteen omalla toiminnallaan. Valitsemalla ostoskoriin kotimaista ruokaa huolehdimme yhdessä myös suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta.

Hyvää Suomesta -merkki on ainoa elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka on tae suomalaisista raaka-aineista työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkityissä tuotteissa käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina sataprosenttisesti suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 prosenttia.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on aina lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa. Merkki on käytössä noin 360 elintarvikevalmistajalla ja yhteensä lähes 12 000 eri tuotteessa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä