...
...

Husumin kartonkituotannon kapasiteetille kaavaillaan kasvua

25.01.2021

Metsä Board on käynnistänyt esisuunnittelun vuotuisen taivekartongin tuotantokapasiteetin kasvattamisesta noin 200 000 tonnilla Husumin tehtaallaan Ruotsissa. Esisuunnittelussa arvioidaan myös tehtaan sataman kapasiteettia raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden määrien kasvuun nähden.

Suunniteltu investointi vahvistaisi Husumin kartonkikone BM1:n asemaa Euroopan suurimpana taivekartonkikoneena. Päätösvalmius mahdollisesta investoinnista arvioidaan saavutettavan kesällä 2021 ja investoinnin toteutuessa lisäkapasiteetin ylösajo alkaisi vuonna 2023.

Husumin sellutehtaan uudistus etenee

Husumin sellutehdas uudistetaan kahdessa vaiheessa 2020-luvulla. Metsä Board sai marraskuussa 2020 hyväksynnän Husumin tehtaan ympäristöluvan muutokselle sellutehtaan uudistuksen ensimmäistä vaihetta varten. Ensimmäisen vaiheen lopullinen investointipäätös tehtiin joulukuussa 2020, ja se sisältää uuden soodakattilan ja turbiinin.

Uudistamisen toisessa vaiheessa, joka päätetään ja toteutetaan myöhemmin 2020-luvun aikana, nykyiset kaksi kuitulinjaa korvataan yhdellä uudella. Metsä Board aloittaa valmistelut Husumin tehtaan ympäristöluvan uusimiseksi niin, että se sisältää myös suunnitellun uuden kuitulinjan. Lupahakemus jätetään vuoden 2021 aikana.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä