...
...

Kuva: Huhtamäki Oyj

Huhtamäki panostaa kuituun Euroopassa

24.03.2022

Huhtamäen tuotantolaitos Saksan Alfissa on siirtymässä muovituotteiden valmistamisesta sileiden muotoonpuristettujen kuitutuotteiden tuotantoon vastatakseen muovittomien elintarvikepakkausten kasvavaan kysyntään. Sileä muotoonpuristettu kuitu on teknisesti edistynyt materiaali, jota voidaan käyttää erittäin vaativien elintarvikepakkausten valmistukseen ja kovan muovin korvaamiseen.

Vuonna 2022 Alfin yksikkö suunnittelee korvaavansa yli 2 000 tonnia muovia kuidulla. Tällä modernilla, automatisoidulla tuotantoyksiköllä on tulevaisuudessa valmius valmistaa vuosittain jopa 3,5 miljardia kuitutuotetta. Alfin yksikkö tulee olemaan tuotantokapasiteetiltaan ensimmäinen näin suuren mittakaavan tehdas Euroopassa.

Huhtamäen sileästä muotoonpuristetutusta kuidusta valmistamat tuotteet ovat jo maailman johtavien tarjoilupalveluyrityksien käytössä. Alfin tuotantoyksikkö valmistaa tällä hetkellä sekä moniin eri tilanteisiin sopivia kuitukansia että johtaville tarjoilupalveluyrityksille ja FMCG-yrityksille räätälöityjä pakkauksia, joista monet sopivat kuumille, kylmille ja pakastetuille tuotteille. Toisin kuin fossiilisista polttoaineista valmistetut polypropeenituotteet, sileät muotoonpuristetut kuitutuotteet ovat uusiutuvia, kompostoituvia ja voidaan kierrättää. Huhtamäen räätälöityjen ja geneeristen tuotteiden puukuitu hankitaan sertifioiduista vastuullisesti hoidetuista eurooppalaisista metsistä. Alfissa valmistetut tuotteet on sertifioitu koti- ja teolliseen kompostointiin.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä