...
...

Huhtamäki lisää muotoonpuristettujen kuitupakkausten valmistuskapasiteettia

09.06.2022

Huhtamäki laajentaa muotoonpuristettujen kuitupakkausten valmistuskapasiteettiaan Pohjois-Amerikassa osana sitoutumistaan kuitupohjaisten ratkaisujen edistämiseen. Sadan miljoonan dollarin investointi tuotantolaitoksen laajentamiseen on jatkoa Huhtamäen 75-vuotiselle historialle Hammondissa, Indianassa.

Pakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki on ilmoittanut suunnitelmistaan laajentaa muotoonpuristettujen kuitutuotteiden tuotantolaitostaan Hammondin kaupungissa Indianassa osana laajempaa investointiaan Fiber Solutions -tuotekategoriaansa. Tuotannon odotetaan alkavan laajennuksessa loppuvuodesta 2023. Investoinnin myötä Huhtamäki voi palvella Pohjois-Amerikassa entistä paremmin nykyisiä ja uusia asiakkaita laajalla valikoimalla kestäviä, täysin kierrätettäviä ja kompostoitavia kuitupohjaisia pakkausratkaisuja, jotka on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä pohjoisamerikkalaisesta raaka-aineesta.

Investointi uuteen valmistuskapasiteettiin mahdollistaa uusien vastuullisten kuitupohjaisten tuotteiden, kuten kananmunapakkausten ja kuppipidikkeiden, valmistamisen. Tuotteet valmistetaan Huhtamäen kehittämillä koneilla ja investointi edistää myös tuotannon tehokkuutta.

Investoinnin arvo on lähes 100 miljoonaa dollaria. Tehdaslaajennus on kooltaan noin 23 000 neliömetriä ja se rakennetaan Huhtamäen nykyisen Hammondin tuotantolaitoksen viereen. Huhtamäki on toiminut Hammondissa vuodesta 1948 ja sillä on kaupungissa tällä hetkellä noin 140 työntekijää. Uuden laajennuksen myötä yhtiö odottaa työllistävänsä 100 uutta työntekijää yksikössä, kun se on täysin toiminnassa.

Huhtamäki työllistää Pohjois-Amerikassa tällä hetkellä noin 4 400 henkilöä 18 tuotantoyksikössä, joista 17 sijaitsee Yhdysvalloissa ja yksi Meksikossa. Yhtiö on Yhdysvalloissa johtava kuluttajatuotepakkausten, kertakäyttöastioiden ja -aterinten, kuppien, taittopakkausten, säiliöiden, kuljetustuotteiden, alustojen ja tarjoilutuotteiden valmistaja niin ruokapalvelualalla kuin vähittäismarkkinoillakin.

Aiemmin tänä vuonna Huhtamäki ilmoitti Saksan Alfissa sijaitsevan tuotantolaitoksensa olevan siirtymässä muovituotteiden valmistamisesta sileiden muotoonpuristettujen kuitutuotteiden tuotantoon vastatakseen muovittomien elintarvikepakkausten kasvavaan kysyntään. Vuonna 2022 Alfin yksikkö suunnittelee korvaavansa yli 2 000 tonnia muovia kuidulla. Tällä modernilla, automatisoidulla tuotantoyksiköllä on tulevaisuudessa valmius valmistaa vuosittain jopa 3,5 miljardia kuitutuotetta. Alfin yksikkö tulee olemaan tuotantokapasiteetiltaan ensimmäinen näin suuren mittakaavan tehdas Euroopassa.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä