...
...

Kuva: Huhtamäki

Huhtamäki laajentaa suojavisiirituotantoaan

06.05.2020

Noutoruoka- ja elintarvikepakkausratkaisujen toimittaja Huhtamäki laajentaa CE-merkittyjen suojavisiirien tuotantoaan. Belfastissa sijaitsevan taivekartonkipakkauksia valmistavan yksikön ja paikallisen kumppanin yhteistyöllä suojavisiirien paikallinen tuotanto nostettiin teolliseen mittakaavaan. Nyt tuotanto aloitetaan Belfastin lisäksi viidessä muussa Huhtamäen tuotantolaitoksessa Euroopassa. Läpinäkyvien ja kevyiden muovivisiirien leikkaamisessa käytetään koneita, joilla tavallisesti valmistetaan taivekartonkipakkauksia.

Hankkeen tavoitteena oli alun perin helpottaa koronavirusta vastaan taistelevan hoitohenkilöstön henkilösuojainpulaa, ja nyt tehtävillä laajennuksilla pyritään vastaamaan tarpeeseen myös Ison-Britannian rajojen ulkopuolella. Lisävalmistusyksiköiden myötä Huhtamäki arvioi pystyvänsä valmistamaan kesäkuussa noin kahdeksan miljoonaa visiiriä viikossa.

– Sen lisäksi, että autamme terveydenhuoltoalan henkilöstöä koronaviruksen vastaisessa taistelussa meille mahdollisella tavalla, huolehtimalla että heillä on käytössään riittävä määrä suojavarusteita, haluamme myös auttaa yhteiskuntaa toipumaan. Suojavisiirit sopivat erinomaisesti käytettäviksi myös ruokapalvelu- ja kauneudenhoitoaloilla, vähittäiskaupoissa sekä valmistavassa teollisuudessa – kaikkialla, missä ihmiset työskentelevät lähellä toisiaan, sanoo Fiber and Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmentin johtaja Eric Le Lay.

Hygienia- ja turvallisuussyistä suojavisiirit ovat kertakäyttöisiä. Ne valmistetaan kierrätettävästä PET-muovista, ja Huhtamäen tavoitteena onkin tehdä suojavisiirit tulevaisuudessa kokonaan kierrätettäviksi.

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä