...
...

Huhtamäki ja Stora Enso pilotoivat kartonkikuppien kierrätystä

15.09.2022

Huhtamäki ja Stora Enso ovat aloittaneet teollisen mittakaavan kartonkikuppien kierrätysohjelman.

Huhtamäki ja Stora Enso ovay aloittaneet kartonkikuppien kierrätyshankkeen. The Cup Collective on ensimmäinen eurooppalainen hanke, jonka tavoitteena on saada talteen ja kierrätykseen käytettyjen kartonkikuppien materiaali teollisessa mittakaavassa, aluksi Benelux-maissa. The Cup Collective hakeekin nyt avoimella kutsulla mahdollisia kumppaneilta osallistumaan hankkeeseen. Tavoitteena on asettaa uudet standardit kartonkikuppien keräykselle ja kierrätykselle Euroopassa.

EU on asettanut paperi- ja kartonkipakkausten kierrätystavoitteeksi 85 % vuoteen 2030 mennessä. Kartonkikupit ovat kierrätettäviä, mutta ne on kerättävä talteen ennen kuin niistä voidaan valmistaa uusia tuotteita. Cup Collective -aloitteen tavoitteena on kehittää tarvittava keräysinfrastruktuuri, ja siten kasvattaa merkittävästi kartonkikuppien kuitujen kierrätysastetta. Ohjelma helpottaa ennen kaikkea kuluttajien ja yritysten mahdollisuuksia kerätä käytettyjä kuppeja, joista saadaan arvokasta kierrätysraaka-ainetta.

Ensimmäiset kuppien keräysastiat ovat jo ravintoloissa, kahviloissa, toimistorakennuksissa ja kauppakeskuksissa Brysselin ja Amsterdamin seuduilla. Cup Collectiven tavoitteena on kierrättää jopa puoli miljardia kuppia kahden ensimmäisen vuoden aikana. Ohjelma on suunniteltu skaalautuvaksi, joten tarkoitus on lisätä merkittävästi Euroopan kierrätysmääriä. Ohjelmaa hallinnoi brittiläinen Co-cre8- niminen yritys, jolla on yli vuosikymmenen kokemus kierrätysohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta Euroopassa.

–Huhtamäelle jokainen kuppi on tärkeä. Haluamme myös varmistaa, että kupit kierrätetään tehokkaasti. Olemme yhdistäneet Huhtamäen ja Stora Enson asiantuntemuksen ja luoda teollisen mittakaavan keräysjärjestelmän kupeille, sanoo johtaja Eric Le Lay Huhtamäen Fiber Foodservisestä.

– Stora Enson valmistamat kartongit on suunniteltu kierrätettäviksi, ja omat tuotantolaitoksemme, esimerkiksi Langerbrugge Belgiassa, voivat käsitellä ja kierrätt ää kartonkikupit uusiksi kuitupohjaisiksi tuotteiksi. Yhteistyössä Huhtamäen ja Co-cre8:n kanssa pystymme nyt tarjoamaan alustan, jolla kuitukuppien arvokas materiaali saadaan talteen teollisessa mittakaavassa, sanoo Hannu Kasurinen, Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja.

 

Related Posts

Kiinnostavatko pakkausalan uutiset?
Tilaa ilmainen uutiskirjeemme.

Tilaa tästä